Laatste fase gestart van wegenwerken en vernieuwing voet- en fietspaden in Liersesteenweg

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Begin oktober startte de tweede en laatste fase van de wegenwerken in de Liersesteenweg. Hierbij wordt het deel aangepakt tussen het Lerenveld en de grens met Lier. Er wordt verwacht dat de werken zullen afgerond zijn in het voorjaar 2024. Schepen Stanny Tuyteleers kijkt er mee op toe dat de werken correct verlopen.Na de werken in de Statiestraat en het eerste deel van de Liersesteenweg, zijn nu ook de werken gestart in het laatste deel van de Liersesteenweg. Aannemer Crauwels nv kon niet vroeger beginnen. De riolering onder het fietspad wordt volledig vervangen. Het hemelwater en afvalwater zullen vanaf dan gescheiden kunnen worden afgevoerd. Het wegdek wordt grotendeels vervangen door een nieuwe betonnen rijweg, ook het fietspad wordt vernieuwd en er komt een nieuw voetpad bij. De plannen zijn terug te vinden op de website van lokaal bestuur Lint: https://www.lint.be/wegenwerken-liersesteenweg.   

Wegenwerken zijn natuurlijk nooit fijn als je ermee geconfronteerd wordt vlak voor je deur of op de route die je vaak moet nemen. Maar ze zijn wel nodig om de situatie te verbeteren. Ook nu is het niet mogelijk om de doorgang open te houden, zeker nu heel de straat wordt opengebroken. Er is dus een omleiding voorzien die loopt langs Duffel of Hove.

In de Bouwenstraat ontstond hierdoor toch veel sluipverkeer. In deze straat wordt veel gewandeld en gefietst. Omdat er zeer hard gereden werd en er onveilige situaties ontstonden, besliste het lokaal bestuur om deze straat tijdelijk 30 km/u te maken. Er kwamen hiervoor ook verschillende vragen binnen van fietsers en wandelaars die in de Bouwenstraat passeren. De politie voerde al een aantal flitscontroles uit en zal ook in de toekomst nog op deze 30 km/u handhaven. Rij dus voorzichtig als je deze weg gebruikt.

Cd&v Lint beseft dat ook deze wegenwerken weer heel wat hinder met zich meebrengt en daar willen we ons dan ook voor verontschuldigen. Schepen Stanny Tuyteleers geeft aan dat om een omelet te bakken men spreekwoordelijk eierschalen moet breken en dat geldt ook zo voor wegenwerken. Deze werken zijn nu eenmaal nodig. Maar de vernieuwde situatie zal een verbetering zijn voor de voetgangers, fietsers en autobestuurders alsook voor de inwoners van de Liersesteenweg zelf. We hopen dan ook op jullie begrip voor de tijdelijke overlast.

Nieuws

Uitnodiging! Plan generatie-ervaring door Katrien Schryvers in Lint

Cd&v Lint nodigt je uit... want oud is niet out! 

Katrien Schryvers, Vlaamse lijsttrekker voor cd&v, geeft toelichting bij het ouderenplan "Generatie Ervaring". Aansluitend gaan we in dialoog met u rond verschillende thema's. Wat vindt u belangrijk, als inwoner van Lint?

  • Woensdag 29 mei 2024 om 20 uur.
  • Zaal Roeland, Duffelsesteenweg 1, 2547 Lint 

Kom jij ook? Breng uw buur, vriend(in) gerust mee. Iedereen is welkom!

Kliminaraad Lint organiseert film- en discussieavond over de wolf

Op donderdag 23 mei werd een open KliMiNa-raad (Klimaat-, milieu- en natuurraad) gehouden en de leden van de raad kozen voor de film "Wolf" en een toelichting van Jan Loos van "Welkom Wolf". Heel wat geïnteresseerden zakten af en stelden hun vraag. Ook bevoegd schepen Caroline Van der Heyden stelde enkele kritische vragen aan Jan Loos.  

Subsidie voor buurt- en straatfeesten

Organiseert u ook binnenkort een buurtfeest in uw wijk? Vergeet dan niet je eenmalige jaarsubsidie van € 100 aan te vragen. Het Lintse bestuur zorgde voor een eenvoudige procedure zonder overdreven bewijslast.

Minder regeltjes, meer respect!