Wallemote is het Mooist Plekje van Izegem

Publicatiedatum

Auteur

Dries Dehaudt

Deel dit artikel

Wallemote-Wolvenhof is gekozen als Mooiste Plekje van Izegem. Meer dan 500 Izegemnaars stemden mee. Ruim de helft daarvan stemde op Wallemote-Wolvenhof. De algemene winnaar van de wedstrijd 'Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen' is Papes Putten in Lichtervelde. De wedstrijd werd georganiseerd door cd&v West-Vlaanderen en mobiliseerde bijna 20.000 West-Vlamingen die hun stem uitbrachten op zoek naar schoonheid in West-Vlaanderen. 

Per gemeente werd er een longlist opgesteld van vijf mooie en inspirerende plekken. Iedereen kon vervolgens online stemmen voor zijn of haar favoriet. De zoektocht naar schoonheid in West-Vlaanderen beroerde de West-Vlamingen, want bijna 20.0000 mensen brachten hun stem uit. Een ongelofelijk succes. Ook in Izegem waar meer dan 500 Izegemnaars hun stem uitbrachten. 

Een positief verhaal

Meteen ook het bewijs dat politieke campagnes niet hard hoeven te zijn, geeft ook Hilde Crevits, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement aan. "Je ziet op sociale media heel veel politieke campagnes met negatieve ondertoon, of die de indruk wekken dat het allemaal slecht is. ‘Het mooiste plekje van West-Vlaanderen’ kiest bewust voor een positieve boodschap.”

Opzet geslaagd vindt ook Nathalie Muylle. “De lokale gemeenschap actief betrekken en ons hart voor West-Vlaanderen laten spreken. Het Mooiste Plekje was ontegensprekelijk meer dan een wedstrijd gericht op schoonheid. Het gaat om het koesteren van ons erfgoed, het ondersteunen van duurzaam toerisme en het creëren van een bloeiende toekomst voor onze regio.”

Nog meer potentieel voor Wallemote-Wolvenhof

Met 85.000 bezoekers per jaar is het provinciedomein van vijftien hectare met voorsprong de drukst bezochte groene long van Izegem. De stad en provincie willen daar nog meer op inzetten door een concessie toe te wijzen voor een horecazaak in kasteel Wolvenhof én door het domein met vijf hectare uit te breiden.

Tussen de Bosdreef, Kokelare- en Leenstraat voorzien we op korte termijn een speelzone, hondenweide en boomgaard. Minimum zestig procent van die deelzone zoals ze in de plannen bekend staat, wordt bebost. Daarbij houdt de stad rekening met buren wiens grond op het domein uitkijkt en voorzien ze een bosrand van 20 meter die niet publiek toegankelijk is. 

Om dat allemaal mogelijk te maken is er een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan ingevoerd. Alle bestemmingszones samen bestaan uit 21,2 hectare waar het RUP groenuitbreiding mogelijk maakt, moesten de eigenaars op termijn hun grond verkopen. Uit een bevraging van Westtoer blijkt dat 63 procent van de bezoekers met de auto naar het domein afzakt. Daarom komt er op de hoek van de Bosdreef en Wolvenhofstraat een extra parking, voor bezoekers van het domein en de horecazaak in het kasteel.

De Izegemse top 5

Mooiste Plekje van Izegem

Provinciaal Domein Wallemote-Wolvenhof

Plaats 2

Domein Het Rhodesgoed

Plaats 3

Blauwhuispark

Plaats 4

Epéron Dor

Plaats 5

Wandel op de Mandel

 

 

 

Nieuws van Izegem

Dries en Ann versterken de West-Vlaamse lijst van cd&v

Vandaag maakte cd&v West-Vlaanderen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Izegem versterken ook schepen Ann Van Essche en gemeenteraadsvoorzitter Dries Dehaudt de West-Vlaamse ploeg van cd&v.  

Een geslaagde evaluatie voor Izegems Armoedebeleidsplan

Sinds 2 jaar zet Izegem gecoördineerd in op het terugdringen van armoede met een ambitieus armoedebeleidsplan. Na twee jaar implementatie is het tijd om de meest opvallende resultaten te delen.

Doe mee aan de zwerfvuilactie van Stad Izegem

Elk jaar organiseert de stad een grote zwerfvuilactie. Zo'n 150 vrijwilligers komen dan samen om zwerfvuil op te ruimen in een bepaald gebied. De zwerfvuilactie vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 maart 2024 van 9 tot 12 uur. Dit jaar nemen we samen de buurten Izegem Centrum, Izegem Centrum West en Izegem Centrum Oost onder handen.