Zeker van uw veiligheid

Gepubliceerd

Deel onze visie

In een deftig land neemt de overheid haar meest fundamentele rol op: zorgen voor de veiligheid van haar burgers. Veilig door je buurt kunnen wandelen, overdag en ’s nachts. Veilig in het verkeer en tijdens het pendelen. Veilig in een wereld die steeds meer in brand staat. Met meer controle over migratie, meer investeringen in defensie en een sterker Europa.

Zeker van uw veiligheid

 

1. Meer wijkagenten in jouw straat en buurt
2. Veilige stations van De Panne tot Waregem
3. Nultolerantie voor drugs
4. Een West-Vlaamse satellietpost van de Civiele Bescherming
5. Een veilige schoolomgeving in elke West-Vlaamse school
6. De aanleg van een derde rijstrook op de E403
7. Verbetering verkeersveiligheid N8
8. Verbetering verkeersveiligheid R8
9. Veilige vrachtwagenparkings langs onze snelwegen
10. Terug controle over migratie

 

1. Meer wijkagenten in jouw straat en buurt

Veiligheid begint heel dicht bij huis. In West-Vlaanderen is er minder criminaliteit en voelen West-Vlamingen zich gemiddeld veiliger. Dat willen we zo houden. Daarom verdubbelen we het aantal wijkagenten en zetten ze in waar het écht telt: op onze straten en pleinen. 

Voor een veiligere buurt is het cruciaal dat de politie dichtbij en bovendien makkelijk bereikbaar is. Door te investeren in betere training en het gebruik van nieuwe technologieën, maken we onze lokale politie efficiënter en klaar voor de toekomst. 

2. Veilige stations van De Panne tot Waregem

We zorgen voor veilige stations, perrons en openbaar vervoer. Met een cameranetwerk in onze 36 West-Vlaamse stations worden digitale patrouilles in stations en op perrons mogelijk zodat de lokale politie tijdig kan ingrijpen bij incidenten. We versterken ook de spoorwegpolitie om een grotere fysieke politieaanwezigheid te hebben in de trein en langs het perron. Die inzet garandeert een betrouwbare en veilige reiservaring voor elke passagier. 

3. Nultolerantie voor drugs

cd&v gaat voorop in de strijd tegen drugs met een beleid van nultolerantie. Bij cd&v laten we niemand in de kou staan: door intensieve preventie, samenwerking met lokale autoriteiten en doortastende repressie garanderen we een veilige omgeving voor iedereen. Samen bouwen we aan een drugsvrije toekomst voor alle inwoners van onze regio.

4. Een West-Vlaamse satellietpost van de Civiele Bescherming 

De wateroverlast van afgelopen winter legde de noodzaak voor een nieuwe satellietpost van de Civiele Bescherming in onze provincie pijnlijk bloot. Met meer gespecialiseerd materiaal en hulpverleners dichtbij en dus sneller ter plaatse zorgen we voor adequate hulp bij noodgevallen. Een absolute must ter bescherming van onze inwoners, onze kust, de havens en overstromingsgevoelige gebieden.

5. Een veilige schoolomgeving in elke West-Vlaamse school

cd&v wil van elke West-Vlaamse school een veilige haven maken. We pleiten voor strikte verkeersveiligheidsmaatregelen rondom scholen, waardoor ouders gerust kunnen zijn dat hun kinderen veilig zijn op weg van en naar school. Door lokale besturen aan te moedigen om samen te werken aan veilige schoolroutes en schoolomgevingen, maken we hier concreet werk van.

6. De aanleg van een derde rijstrook op de E403

cd&v West-Vlaanderen ijvert voor een vlottere doorstroming op de E403 met de aanleg van een derde rijstrook in beide rijrichtingen tussen Brugge en Roeselare. De vele verkeersopstoppingen moeten weggewerkt worden en de doorstroming moet verbeteren. Deze belangrijke uitbreiding zal de dagelijkse files aanpakken en zorgt voor een snellere en veiligere reiservaring voor veel pendelaars van en naar het noorden van West-Vlaanderen.  Met deze ontwikkeling tonen we aan dat duurzame mobiliteit en betere bereikbaarheid centraal staan in onze aanpak.

7. Verbetering verkeersveiligheid N8

cd&v is vastberaden om de verkeersveiligheid en de doorstroom op de N8 tussen Ieper en Veurne te verbeteren. Afgelopen jaren werden veel extra studies uitgevoerd. Hoog tijd nu voor extra werken op het terrein! Met betere wegmarkeringen, verkeerssignalisatie en veiligheidsbarrières zorgen we voor een veiliger en vlotter verkeer zonder negatieve impact op de dorpskernen rondom. Van Veurne over Vleteren tot in Ieper. Hoog tijd om de resterende fases op te starten.

8. Verbetering verkeersveiligheid R8

cd&v West-Vlaanderen versterkt de verkeersveiligheid en vlotte doorstroom op de ring rond Kortrijk, R8, door innovatieve maatregelen. Dit initiatief is onderdeel van een breder mobiliteitsbeleid in de regio dat streeft naar minder opstoppingen en een veiliger verkeersnetwerk in Zuid-West-Vlaanderen. 

9. Veilige vrachtwagenparkings langs onze snelwegen

cd&v ijvert voor de veiligheid en het welzijn van onze vrachtwagenchauffeurs. De aanleg van hoogwaardige snelwegparkings waar chauffeurs veilig kunnen overnachten en rusten zijn essentieel om te zorgen dat onze economie blijft draaien en dat onze chauffeurs de steun krijgen die ze verdienen. Met betere voorzieningen op onze snelwegparkings, waarborgen we niet alleen de veiligheid van de chauffeurs, maar ook de efficiëntie van de vrachtvervoersector in Vlaanderen.

10. Terug controle over migratie

Bij cd&v kiezen we voor een gecontroleerde migratie door een correct en humaan beleid te handhaven. Essentieel daarbij: een snelle screening aan de buitengrenzen, kortere procedures en een sterker terugkeerbeleid met meer dwangmaatregelen.

 

Onze kandidaten

Onze andere thema's