Nieuws uit Tongeren

21 extra kinderopvangplaatsen in Tongeren

Minister Hilde Crevits deelt groot nieuws: meer dan 2.000 nieuwe kinderopvangplaatsen in 106 gemeenten. De extra investeringen (waaronder ook het omschakelen van bestaande plaatsen) brengt het aantal opvangplaatsen afgestemd op het inkomen van mensen naar 80%

An Christiaens op plaats 2 voor het Vlaams Parlement (Limburg)

Op de partijraad van cd&v Limburg werd de modellijst voor de Vlaamse & Federale verkiezingen goedgekeurd. Voor het Vlaamse Parlement kwam er het goede nieuws dat onze eerste schepen An Christiaens een 2e plaats zal krijgen naast minister Jo Brouns.

Goedkeuring fusie Tongeren & Borgloon

Gisteren stemde het gemeentebestuur van zowel Tongeren als Borgloon de definitieve goedkeuring  voor de fusie tussen beide steden die zal ingaan vanaf 01/01/2025. 

Nieuwe expo 'Kleur' in het Gallo-Romeins Museum

Je kent ze vast wel: de witte, marmeren beelden uit de tijd van Grieken en Romeinen. In de oudheid waren ze beschilderd in felle kleuren. Van kop tot teen.

Vanaf volgende week opent het Gallo Romeins Museum in Tongeren de nieuwe expo 'De oudheid in kleur'.

Basiliek open voor publiek

Vanaf zaterdag 2 sept kan iedereen de 300 treden richting hoogste en mooiste toren van Tongeren bedwingen!

Open Monumentendag 2023

Onder leiding van een professionele stadsgids breng je een bezoek aan het recent gerestaureerde stadhuis van Tongeren. Je krijgt een unieke kijk achter de schermen in de zalen en kamers van het stadhuis en hoort de verhalen die het gebouw herbergt.

Slothappening zomerwerking Tongeren

Om de zomerkampen af te sluiten organiseert de speelpleinwerking  naar jaarlijkse gewoonte een slothappening in Hal P op vrijdag 25 augustus. Van 15 tot 16 uur kunnen ouders, grootouders, broers en zussen,… meegenieten van de sketches die de kinderen in mekaar gestoken hebben.