Nieuwe expo 'Kleur' in het Gallo-Romeins Museum

Publicatiedatum

Auteur

Roderick Peters

Deel dit artikel

Je kent ze vast wel: de witte, marmeren beelden uit de tijd van Grieken en Romeinen. In de oudheid waren ze beschilderd in felle kleuren. Van kop tot teen.

Vanaf volgende week opent het Gallo Romeins Museum in Tongeren de nieuwe expo 'De oudheid in kleur'.

Ervaar het in een belevenisvolle expo met tientallen reconstructies in kleur. Beelden van keizers, krijgers en goden. Videofilms leren je hoe dit soort beelden gemaakt werden. We tonen ook authentieke stukken uit de oudheid, mét resten van verfsporen.

De expo is zeer geschikt voor een bezoek met kinderen. Voor hen maken we een audiotour en interactieve spelapplicaties. In het atelier gaan ze creatief aan de slag met marmer en verf.

De reconstructies waren eerder te zien in The Metropolitan Museum of Art in New York. In Tongeren ontdek je ze in een nieuwe setting, eigentijds en belevenisvol.

De tentoonstelling wordt georganiseerd i.s.m. Liebieghaus Skulpturensammlung, Frankfurt am Main.

 

Tips:

● Looptijd: 21 oktober 2023 - 2 juni 2024

● Gemiddeld bezoek: ca. 90 min.

● Toegangsprijzen: volw. €8 - 4 tot 18 jaar € 1 - leerkrachten, studenten, 65+ en personen met handicap €5

● Met museumPASSmusées bezoek je de tentoonstelling zonder extra kost

● Met lidkaart Gezinsbond ontvang je korting van €3 in vorm van spaarpunten op Gezinspas (enkel aan kassa, niet online)

Nieuws uit Tongeren

21 extra kinderopvangplaatsen in Tongeren

Minister Hilde Crevits deelt groot nieuws: meer dan 2.000 nieuwe kinderopvangplaatsen in 106 gemeenten. De extra investeringen (waaronder ook het omschakelen van bestaande plaatsen) brengt het aantal opvangplaatsen afgestemd op het inkomen van mensen naar 80%

An Christiaens op plaats 2 voor het Vlaams Parlement (Limburg)

Op de partijraad van cd&v Limburg werd de modellijst voor de Vlaamse & Federale verkiezingen goedgekeurd. Voor het Vlaamse Parlement kwam er het goede nieuws dat onze eerste schepen An Christiaens een 2e plaats zal krijgen naast minister Jo Brouns.

Goedkeuring fusie Tongeren & Borgloon

Gisteren stemde het gemeentebestuur van zowel Tongeren als Borgloon de definitieve goedkeuring  voor de fusie tussen beide steden die zal ingaan vanaf 01/01/2025.