Goedkeuring fusie Tongeren & Borgloon

Publicatiedatum

Auteur

Roderick Peters

Deel dit artikel

Gisteren stemde het gemeentebestuur van zowel Tongeren als Borgloon de definitieve goedkeuring  voor de fusie tussen beide steden die zal ingaan vanaf 01/01/2025. 

cd&v Tongeren gelooft dat samenwerking met andere partners, steden en gemeenten positief is voor de dienstverlening naar de burger toe. En ook de meerderheid van de Tongerse gemeenteraad ziet de meerwaarde in van een sterk en intens partnerschap tussen beide steden om efficiënt tegemoet te komen aan de lokale noden en groeiende maatschappelijke uitdagingen.

Verandering is nooit gemakkelijk en de fusie bracht heel wat ongeruste en emotionele reacties op. Als cd&v Tongeren hebben we hier ook begrip voor. Het is daarom belangrijk dat we onze waarden op een eigentijdse wijze blijven uitdragen en ernaar handelen. We zijn trots op ons verleden en trekken nu de kaart van de toekomst: behoud wat goed is en versterk waar nodig, samen. We gaan daarom hard blijven werken voor de Tongenaar, maar ook voor de Lonenaar.

Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, aarzel niet en contacteer ons via [email protected]!

Nieuws uit Tongeren

21 extra kinderopvangplaatsen in Tongeren

Minister Hilde Crevits deelt groot nieuws: meer dan 2.000 nieuwe kinderopvangplaatsen in 106 gemeenten. De extra investeringen (waaronder ook het omschakelen van bestaande plaatsen) brengt het aantal opvangplaatsen afgestemd op het inkomen van mensen naar 80%

An Christiaens op plaats 2 voor het Vlaams Parlement (Limburg)

Op de partijraad van cd&v Limburg werd de modellijst voor de Vlaamse & Federale verkiezingen goedgekeurd. Voor het Vlaamse Parlement kwam er het goede nieuws dat onze eerste schepen An Christiaens een 2e plaats zal krijgen naast minister Jo Brouns.

Nieuwe expo 'Kleur' in het Gallo-Romeins Museum

Je kent ze vast wel: de witte, marmeren beelden uit de tijd van Grieken en Romeinen. In de oudheid waren ze beschilderd in felle kleuren. Van kop tot teen.

Vanaf volgende week opent het Gallo Romeins Museum in Tongeren de nieuwe expo 'De oudheid in kleur'.