21 extra kinderopvangplaatsen in Tongeren

Publicatiedatum

Auteur

Roderick Peters

Deel dit artikel

Minister Hilde Crevits deelt groot nieuws: meer dan 2.000 nieuwe kinderopvangplaatsen in 106 gemeenten. De extra investeringen (waaronder ook het omschakelen van bestaande plaatsen) brengt het aantal opvangplaatsen afgestemd op het inkomen van mensen naar 80%

Opnieuw een belangrijke stap voor de sector! En terecht¬†ūüß°

Als ouder is het vandaag niet makkelijk om een plaats te vinden in een kinderopvang. Dankzij minister Hilde Crevits komen er op korte termijn 2000 nieuwe plaatsen bij in Vlaanderen, waaronder 21 in Tongeren!

Het gaat om plaatsen binnen de hoogste subsidiecategorie, waar ouders volgens hun inkomen betalen en arbeidsvoorwaarden voor medewerkers beter zijn.

 

Lees meer via https://www.cdenv.be/2000_extra_kinderopvangplaatsen_voor_meer_dan_100_steden_en_gemeenten_in_vlaanderen 

Nieuws uit Tongeren

An Christiaens op plaats 2 voor het Vlaams Parlement (Limburg)

Op de partijraad van cd&v Limburg werd de modellijst voor de Vlaamse & Federale verkiezingen goedgekeurd. Voor het Vlaamse Parlement kwam er het goede nieuws dat onze eerste schepen An Christiaens een 2e plaats zal krijgen naast minister Jo Brouns.

Goedkeuring fusie Tongeren & Borgloon

Gisteren stemde het gemeentebestuur van zowel Tongeren als Borgloon de definitieve goedkeuring  voor de fusie tussen beide steden die zal ingaan vanaf 01/01/2025. 

Nieuwe expo 'Kleur' in het Gallo-Romeins Museum

Je kent ze vast wel: de witte, marmeren beelden uit de tijd van Grieken en Romeinen. In de oudheid waren ze beschilderd in felle kleuren. Van kop tot teen.

Vanaf volgende week opent het Gallo Romeins Museum in Tongeren de nieuwe expo 'De oudheid in kleur'.