Uitlenen van herbruikbare bekers afgeschaft!

Publicatiedatum

Auteur

Mieke Fransen

Deel dit artikel

Ondanks hevig protest van onze cd&v fractie werd de stopzetting van de uitleenmogelijkheid van herbruikbare bekers goedgekeurd door de meerderheid. 

cd&v Putte vindt de afschaffing van herbruikbare bekers een schande.

Op de gemeenteraad van november 2023 stelde Lijst Burgemeester en N-VA voor om de uitleen van herbruikbare bekers af te schaffen. Dit nadat men nog maar afgelopen maart met een nieuw uitleenreglement kwam. cd&v Putte uitte bij de stemming van dat reglement in maart heel wat kritiek. Mieke Fransen (cd&v): “Men ging toen werken met een heel duur waarborg- en boetesysteem waar wij als partij absoluut niet konden achterstaan.”

Nu, een halfjaar later, wordt dit nieuwe reglement plotsklaps geschrapt. Dit is voor cd&v een nieuw teken van een politieke willekeur ten nadele van de verenigingen!

“Met het afschaffen van de bekers worden vooral kleine verenigingen en verenigingen die maar af en toe een klein aantal bekers nodig hebben gestraft” vindt Mieke Fransen, “een gemeentebestuur zou aan de kant van de verenigingen moeten staan en hen aanmoedigen om activiteiten te organiseren. Het Putse gemeentebestuur bemoeilijkt op deze manier het organiseren van activiteiten alleen maar.”

“Het voorgaande reglement was nodig maar de bedragen en termijnen die hierin stonden waren veel te hoog of te onduidelijk. Vandaar stelden we een aangepast reglement voor op de gemeenteraad waarin de bedragen van de waarborg een flink stuk verlaagd werden. De termijn om de bekers binnen te brengen werd duidelijk bepaald en voor iedereen gelijk. Zo hebben verenigingen de tijd om de bekers proper af te wassen en ze tijdig opnieuw binnen te brengen.” legt Glenn Smets (cd&v) verder uit.

“Het is spijtig dat dit voorstel werd weggestemd door de meerderheid. Nu zijn er geen gemeentelijke mogelijkheden meer  voor onze burgers en verenigingen! Wij pleiten voor overleg en consensus in dit dossier in plaats van de radicale afschaffing die nu werd goedgekeurd,” sluit Wendy Dyck af.

Nieuws uit Putte

Kostenplaatje sporthal swingt de pan uit!

Op de gemeenteraad van 21 december 2023 werden, zoals elk jaar gebruikelijk, de aanpassingen aan het meerjarenplan van de gemeente gepresenteerd. Net zoals vorig jaar, kon cd&v Putte dit plan niet goedkeuren

Plantboomactie Grasheide

Ziezo, weer tientallen bomen erbij in Grashei!