Joke Schauvliege

Vlaams volksvertegenwoordiger, Gemeenteraadslid

Beroep: advocaat - Vlaams Parlementslid
Politiek mandaat: Vlaams Parlementslid - schepen

Eerste campagneslogan: Zet je JOKE in
In 2018 kandidaat voor gemeenteraad Evergem en provinciedistrict Gent

Mijn speerpunten voor de komende provincieraadsverkiezingen: dat er veilige fietsverbindingen zijn.

Hobby's: fietsen, koken.
Mijn favoriete plek in Oost-Vlaanderen: overal onder een boom met een boek. Ontdek ook de Kreken van het Meetjesland, de moeite waard om te ontdekken!
Mijn favoriete streekproduct: Augustijn (uit Ertvelde)

nieuws van Joke Schauvliege

cd&v-woonplan

Mensen die werken, moeten in staat zijn om een eigen woning te kunnen kopen of bouwen. Helaas is dat vandaag steeds minder het geval. Dat mogen we niet aanvaarden. Daarom lanceert cd&v bij monde van parlementsleden Robrecht Bothuyne en Joke Schauvliege 10 concrete voorstellen om te zorgen voor een gezonde woonmarkt, waar werkende gezinnen en alleenstaanden een eigen woning kunnen verwerven, met een sterke private huurmarkt en een volwaardig sociale woningaanbod.

Fietstunnel E34/N49 in Kaprijke in de steigers

Op 21 november werd de langverwachte en broodnodige eerste spadesteek gegeven voor de nieuwe fietstunnel onder de E34/N49 die Kaprijke en Lembeke zal verbinden. Mede dankzij enkele tussenkomsten bij de Vlaams minister voor Mobiliteit, Lydia Peeters, zullen de fietsers van deze twee dorpen elkaar op een verkeersveilige manier kunnen bereiken. En wordt zo het gevaarlijke oversteekpunt aan de Vaartstraat weggewerkt.