Nieuw streetart kunstwerk op de parking van de oude rijkswachtkazerne

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Sinds enkele dagen kleurt een nieuw streetart kunstwerk de muur van de nieuwe parking bij de oude rijkswachtkazerne. Dit indrukwekkende kunstwerk is gemaakt door de gerenommeerde kunstenares Pink Panther Paints in samenwerking met Wallin', op verzoek van het gemeentebestuur van Zele. 

Dit werk markeert een belangrijke stap in de voortdurende inspanningen van de gemeente om kunst en cultuur te integreren in het dagelijkse leven van haar inwoners. Het kunstwerk is een prachtige combinatie van een gedicht van de Zeelse dichter Stijn De Paepe en de kleurrijke grafische kunst van Pink Panther Paints. Het doel van dit project is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen in Zele en een boodschap van warmte en positiviteit te brengen.

Thomas Bauwens, schepen van cultuur en kunst, zegt: "Vanaf het begin van deze legislatuur wilden we meer kleur en kunst in het straatbeeld brengen. Na het beschilderen van elektriciteitskasten, het ophangen van historische foto's, en de oproep voor een nieuw beeldhouwwerk, is dit het volgende initiatief. We hopen dat dit kunstwerk de inwoners van Zele zal inspireren en blij maken. Het gedicht van Stijn De Paepe spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot reflectie. De kleurrijke en expressieve stijl van Pink Panther Paints springt meteen in het oog en geeft het gedicht extra kracht en diepte, waardoor een dynamische visuele ervaring ontstaat die jong en oud zal aanspreken. Het werk straalt een boodschap van warmte en positiviteit uit, wat hard nodig is in deze tijd."

Naast het verfraaien van de openbare ruimte, wordt ernaar gestreefd om kunstprojecten zoals deze te gebruiken om gemeenschapszin te bevorderen. Door kunstwerken in de publieke ruimte te plaatsen, wil de gemeente gesprekken op gang brengen, mensen samenbrengen en een gevoel van trots en betrokkenheid creëren onder de inwoners van Zele.

We nodigen iedereen uit om het nieuwe kunstwerk te komen bekijken en te genieten van de prachtige combinatie van poëzie en beeldende kunst. Dit project toont aan dat kunst een belangrijke rol speelt in het verfraaien van de publieke ruimte en het bevorderen van gemeenschapszin. Het gemeentebestuur van Zele blijft zich inzetten voor meer kunst en cultuur in het straatbeeld, en dit kunstwerk is een stap in die richting.”, besluit Bauwens

Nieuws

Resultaat jaarrekening valt positiever uit dan verwacht

Op de gemeenteraad van 10 juli 2023 heeft Gemeente Zele de jaarrekening voor het jaar 2022 vastgesteld. Tot groot genoegen blijkt het resultaat beter uit te vallen dan aanvankelijk verwacht.

Nieuw netwerkmoment bij kansenplatform

Een inspirerende bijeenkomst was het in buurthuis ZIAC, een warme ontmoetingsplaats in Zele. Dit keer stond het programma opnieuw boordevol interessante onderwerpen die bijdragen aan ons kansenbeleid.

Opnieuw nieuwe laadpaal voor elektrische wagens in de Bosstraat

De gemeente Zele krijgt opnieuw een nieuwe laadpaal voor elektrische auto's in de Bosstraat. Dit is onderdeel van een groot project van de Vlaamse overheid om meer laadpalen op straat te plaatsen. De laadpaal zal worden beheerd door Engie, een groot energiebedrijf.