Nieuw gemeenteraadslid Gerda Vandegaer (cd&v) legt eed af in Aarschot

Publicatiedatum

Auteur

Nele Pelgrims

Deel dit artikel

Gerda Vandegaer (cd&v) heeft op donderdagavond 12 januari de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid in Aarschot. Gerda volgt ereburgemeester André Peeters op die na 40 jaar zetelen afscheid nam van de gemeentepolitiek. Met haar komt er een extra stem in de raad die ijvert voor een warm gemeentebeleid op mensenmaat. 

Gerda Vandegaer (63) is een gekend en geliefd figuur in haar woonplaats Langdorp waar ze dertig jaar lang als gedreven directeur twee bloeiende basisscholen leidde. Vanuit haar beroep ontwikkelde ze een passie voor sterk onderwijs en een veilige schoolomgeving. Daarnaast heeft ze een grote bezorgdheid voor wie het moeilijk heeft in onze samenleving. De voorbije jaren gaf Gerda haar engagement concreet gestalte als bestuurslid van Cnuz, de sociale huisvestingsmaatschappij die goedkope woningen ter beschikking stelt in het Hageland. Daarna kon dat als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van Aarschot. In haar vrije tijd springt Gerda bij in een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van vluchtelingen in Aarschot en omgeving.

Concrete projecten

“Ik ben heel blij met mijn nieuw mandaat als gemeenteraadslid en met de kans om deze rol op te nemen voor Aarschot,” zegt Gerda Vandegaer. “Samen met mijn cd&v-collega’s wil ik kritisch en constructief het beleid van onze stad controleren. Mijn belangstelling voor de dagelijkse strijd die veel mensen moeten voeren om de eindjes aan mekaar te knopen, neem ik mee naar de gemeenteraad. Vage wensdromen zijn niets voor mij, ik zet mijn schouders graag onder concrete projecten.” 

 Gerda blijft zich de volgende jaren heel graag inzetten voor de levenskwaliteit van alle Aarschottenaren. zoals kwaliteitsvol onderwijs bij de deur, een fietsveilige schoolomgeving, betaalbare woningen, een bloeiend verenigingsleven dat mensen verbindt en meer respect voor het groen dat ons omringt.

Nieuws

Meer dan 600.000 euro LEADER-steun voor Hagelandse initiatieven

​13 Hagelandse plattelandsprojecten krijgen via het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER ruim 600.000 euro steun. Het gaat om projecten die uitgewerkt worden voor heel het Hageland of in specifieke Hagelandse gemeenten.

Provincie gaat op zoek naar aannemer voor aanleg overstromingsgebied aan Tieltse Motte

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde het voorstel goed om een aannemer te zoeken voor de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied in Tielt-Winge, tussen de Dorpsstraat en het Hazenpad enerzijds en tussen de Tieltse Motte en de oude tramdijk anderzijds.

cd&v Aarschot onthult dynamisch duo voor lokale verkiezingen

Aarschot, 27 maart 2024 – Naast de aankondiging van Nele Pelgrims als lijsttrekker kondigt cd&v Aarschot opnieuw twee namen aan voor de aankomende lokale verkiezingen in oktober: Dries Van Horebeek op plaats twee en Leo Janssens als lijstduwer. De partij trekt hiermee resoluut de kaart van verjonging, geruggensteund door ervaring.