Matthias Verhegge

Lid Bijzonder Comité Sociale Dienst

Matthias is sinds 2019 lid van het bijzonder comité van de sociale dienst. Hij is 33 jaar en gehuwd met Ruth, dochter van dierenarts en schrijver Sus Van Tendeloo. Daarnaast is hij ook fiere papa van Nestor en Leila. Het was de eerste keer dat hij kandidaat was voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar de politieke microbe is er altijd al geweest. Hoog tijd dus om de discussies niet langer aan de keukentafel te voeren en te beginnen met het echte werk.

Ik sta voor

  • Een levendige stadskern met meer ontmoetingsplekken in het groen, zodat mensen elkaar makkelijker leren kennen.
  • Betaalbare en buurtgerichte zorg voor wie het nodig heeft. Zo kan wie kwetsbaar is, maar goed omringd wordt, zo lang mogelijk in zijn eigen omgeving blijven wonen.
  • Een bestuur dat sterk inzet op burgerparticipatie. Ideeën die bij jou in de buurt leven moeten door de stad ondersteund worden.

Ik droom van

  • Bruisende, fietsvriendelijke buurten met betaalbare woningen en speelruimte voor jonge gezinnen.
  • Buurt Zorg Netwerken. Buurt Informatie Netwerken (BIN) kennen we al om in jouw wijk een oogje in het zeil te houden. Laten we nu ook Buurt Zorg Netwerken uit de grond stampen om elkaar een handje te helpen.

Ik ben

adviseur voor Europese subsidieprojecten van beroep. Daardoor ben ik het gewoon om mensen te doen samenwerken rond vernieuwende ideeën. Ik houd van lezen over het verleden en de toekomst. Mijn gedachten staan nooit stil, maar ik krijg ze op orde bij een potje squashen, een rondje lopen langs de Kleine Nete of een theatervoorstelling in cc ‘t Schaliken.

nieuws van Matthias Verhegge

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

Heldenhuis schenkt veiligheidshesjes

Het sociale fonds Heldenhuis Herentals heeft tweehonderd fluohesjes geschonken aan de lokale vestiging van de Fietsbieb. Op de rug van het hesje staat de boodschap ‘Hier rijdt een kleine held’.

LeefGoed zoekt nog twee onafhankelijke bestuurders

De fusie van zes woonactoren in Neteland en Zuiderkempen tot woonmaatschappij LeefGoed is sinds eind juni een feit. Herentalsenaar Matthias Verhegge werd aangesteld als voorzitter van de maatschappij, Mark Van den Wouwer is ondervoorzitter. Om het bestuursorgaan te versterken zoekt LeefGoed nog twee onafhankelijke bestuurders.