LeefGoed zoekt nog twee onafhankelijke bestuurders

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

De fusie van zes woonactoren in Neteland en Zuiderkempen tot woonmaatschappij LeefGoed is sinds eind juni een feit. Herentalsenaar Matthias Verhegge werd aangesteld als voorzitter van de maatschappij, Mark Van den Wouwer is ondervoorzitter. Om het bestuursorgaan te versterken zoekt LeefGoed nog twee onafhankelijke bestuurders.

Op 1 juli vloeiden de sociale huurmaatschappijen De Woonbrug, Zonnige Kempen en Geelse Huisvesting, de sociale verhuurkantoren SVK Zuiderkempen en SVK Isom en de koop- en ontleenmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen officieel samen tot één geheel, goed voor 102 medewerkers. De eengemaakte woonmaatschappij LeefGoed zal de sociale huisvesting voor maar liefst elf gemeenten verzorgen, namelijk Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Olen, Vorselaar en Westerlo.

Nog twee vacatures

De algemene vergadering benoemde op 30 juni al dertien bestuurders: elf bestuurders aangeduid door de gemeentebesturen van het werkingsgebied, één bestuurder aangeduid door het provinciebestuur van Antwerpen en één bestuurder die werd voorgedragen door de private aandeelhouders. Herentalsenaar Matthias Verhegge (CD&V), voorheen voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij De Woonbrug, werd aangeduid als voorzitter van LeefGoed. Mark Van den Wouwer (N-VA), schepen in Herselt, is ondervoorzitter.

LeefGoed is nu nog op zoek naar twee onafhankelijke bestuurders. “We zoeken profielen die minstens vijf jaar relevante algemene ervaring in de zorg- of welzijnssector of economische-financiële zaken kunnen voorleggen. Dat kan algemene managementervaring zijn of ervaring in één van de ondersteunende domeinen”, aldus voorzitter Matthias Verhegge.

Nieuws uit Hertals

Bart Michiels trekt de lijst in Herentals

De huidige Herentalse schepen van Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) wordt in oktober de lijsttrekker van CD&VPLUS. “We plaatsen een PLUS achter de naam van onze partij omdat het beleid een plus nodig heeft”, zegt Michiels. Uittredend burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) wordt straks lijstduwer en beslist later over haar politieke toekomst.

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?