Kris Poelaert legt de eed af als nieuwe senator voor cd&v

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Kris Poelaert, burgemeester van Herne, legde in het Paleis der Natie in de Wetstraat in Brussel officieel de eed af als nieuwe senator voor cd&v.

Hij werd door zijn partij gecoöpteerd als vervanger van Maud Vanwalleghem die om persoonlijke redenen ontslag nam. Zij volgde eerder Sabine de Bethune op die rechter werd in het grondwettelijk Hof. Kris Poelaert volgde vrijdag ook meteen zijn eerste plenaire zitting in de Senaat.

Kris Poelaert zal zijn mandaat van senator combineren met dat van burgemeester. In de provincieraad nam hij vorige week ontslag en wordt daar opgevolgd door Walter De Donder, burgemeester van Affligem.

Nieuws

Kris Poelaert vraagt respect voor de zorgkundige

Op de “Dag van de verzorgende en zorgkundige”midden oktober werd het tekort aan zorgkundigen aangekaart. Ook het Pajottenland kampt met een gebrek aan belangstelling voor de job. Nochtans zijn zorgkundigen een noodzakelijke schakel in onze gezondheidszorg. 

Els Van Hoof: “Maak werk van uitdoofbeleid voor Leuvense gokkantoren”

CD&V Leuven heeft bij monde van gemeenteraadslid en federaal parlementslid Els Van Hoof in de Leuvense gemeenteraad aangegeven gokkantoren uit het straatbeeld van Leuven te willen bannen.

Els Van Hoof (cd&v) pleit voor ‘toiletplan’ en toegankelijke toiletten in Leuven

Gemeenteraadslid en Kamerlid Els Van Hoof moest tijdens Het Groot Verlof hemel en aarde bewegen om een toegankelijk toilet te vinden voor bekende Leuvenaar Jan Heremans (Leive Vloms).