Kortessem

Meer dan een fusie van 6 kerkdorpen. Guigoven, Wintershoven, Vliermaalroot, Vliermaal, Zammelen en Kortessem vormen samen 1 gemeente.

Vanaf 1 januari maakt Kortessem met zijn kerkdorpen deel uit van de fusiestad Hasselt.

We versterken onze kernen en zorgen voor een goede dienstverlening.

In onze gemeente is het goed wonen voor iedereen. Dit zal ook in de toekomst zo zijn. Wij stellen het belang van alle bewoners voorop.

Fusiestad Hasselt & Kortessem

Lees meer

kortessem_Nieuws

Stappen in fusieproces

“Cd&v Kortessem betrekt mandatarissen en bestuursleden bij het fusieproces. In de komende maanden staan we voor belangrijke stappen waarbij we al onze leden willen betrekken.  Zo werken we toe naar een ledencongres op dinsdag 7 november.”  

 

Gelukswandeling

Heb je nog een gaatje in je agenda deze zomer? Zet dan zeker de gelukswandeling op je planning! De gelukswandeling is een bestaande wandelroute in Kortessem van 4,1 kilometer die je helpt om  je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. “Op de route ontdek je stap voor stap wat mentaal welbevinden is en hoe je eraan kan werken,” zegt Nicole Gielen. “Doe-opdrachten maken van de gelukswandeling een ludieke én inspirerende tocht.” Het startpunt bevindt zich aan sporthal De Weyer, Oud-Mersenhoven in Kortessem.

Onze mensen in Kortessem

Geniet van de zomer

Lees meer