CD&V vraagt langere openingsuren voor zwembad

Publicatiedatum

Auteur

Walter Aertsens

Deel dit artikel

Sinds 30 januari is het gemeentelijk zwembad opnieuw geopend. Tegelijk werden de openingsuren aangepast. Daardoor wordt het voor een inwoner van Kontich zeer moeilijk om in de loop van een schoolweek nog te gaan zwemmen. CD&V-fractieleider Marc Van den Brande vroeg tijdens de gemeenteraad van 13 februari langere openingsuren. 

In vergelijking met vroeger zijn de openingsuren drastisch beperkt. Vroeger was het zwembad op dinsdag en donderdag na het schoolzwemmen nog open voor het ruime publiek, op woensdag zelfs tot 21 uur. Volgens de nieuwe regeling is het zwembad in de loop van de schoolweek enkel 's morgens en 's middags open voor baantjeszwemmen. De ochtend- en middagblokken zijn bestemd voor schoolzwemmen. Enkel op woensdagnamiddag is er ruimte voor vrij zwemmen tot 16 uur. 's Avonds is er enkel ruimte voor verenigingen. De gewone inwoner van Kontich kan in de loop van de week na 16 uur dus niet meer terecht in het gemeentelijk zwembad. 

Volgens Marc Van den Brande kan het niet dat het gemeentelijk zwembad in de loop van de week zo goed als niet meer open is voor de gewone burger. Via de gemeentelijke belastingen draagt de Kontichnaar immers mee bij tot de financiering van het zwembad. Daarom vraagt de CD&V dat minstens 1 of 2 dagen het zwembad open te houden tot 19 of 20 uur 's avonds zodat ook de werkende Kontichnaar in het water kan duiken. 

Volgens schepen van sport Luc Abrams is het belangrijkste probleem een tekort aan redders. Hij stelt een evaluatie over zes maand voor waarna de openingsuren eventueel kunnen worden bijgestuurd.

Nieuws

CD&V betreurt wijze van invoeren trajectcontrole

Op 1 juni worden een aantal trajectcontroles in Kontich actief. In de Altena-wijk gebeurt dit met de nodige commotie omdat de inwoners een brief in de bus ontvingen waardoor in een aantal straten plots enkelrichting worden. Van overleg of inspraak was er geen sprake. CD&V-Kontich-Waarloos betreurt deze gang van zaken omdat dit het maatschappelijke draagvlak voor de verkeersveiligheid ondermijnt.

Parkeerverbod op zondag bij lokalen chiro

Er komt een parkeerverbod op zondag tussen 14 en 17 uur voor de lokalen van de chiro in Kontich-Kazerne. Het voorstel terzake zal door schepen Willem Wevers op de agenda geplaatst worden van het komende schepencollege. De schepen zei dit als antwoord op een mondelinge vraag van CD&V-fractieleider Marc Van den Brande tijdens de gemeenteraad van 21 mei.

CD&V wenst bankautomaat in Kontich-Kazerne

De laatste bankautomaat in Kontich-Kazerne verdwijnt. De sluitingsdatum is reeds bepaald. CD&V-fractieleider Marc Van den Brande pleitte er tijdens de gemeenteraad van 19 maart voor dat het schepencollege een initiatief zou nemen om er voor te zorgen dat er toch een bankautomaat zou blijven. Burgemeester Bart Seldeslachts was weinig hoopvol. Hij wees er wel op dat de inwoners in de buurtwinkel nog geld kunnen afhalen. 

In vroegere tijden waren er in Kontich-Kazerne twee bankkantoren. Deze zijn inmiddels verdwenen maar er bleef nog nog een bankautomaat over. Ook deze zal nu verdwijnen. Eén en ander kadert in de beslissing van de grootbanken om geen bankautomaten meer uit te baten maar deze taak toe te vertrouwen aan het bedrijf Batopin. Zo is er in Kontich-Centrum reeds een eerste cash-punt van dit bedrijf geopend en ook in Waarloos wordt een locatie onderzocht. Voor Kontich-Kazerne zijn er geen plannen. 

CD&V-fractieleider Marc Van den Brande vroeg aan het schepencollege wat daar de reden van was en of hier niets aan gedaan kon worden. Burgemeester Seldeslachts stelde dat er geen contacten zijn met het bedrijf en de gemeente dus niet op de hoogte is van de criteria. Vroeger had het gemeentebestuur wel gekeken of het zelf kon instaan voor een bankautomaat in Waarloos. Maar dit bleek te kostelijk te zijn. Ook in Kontich-Kazerne werd even gedacht om een bankautomaat onder te brengen in het toekomstig buurtcentrum Den Alf. Maar hier bleek te weinig ruimte te zijn. De enige mogelijkheid is bij het winkelen in de buurtwinkel de vraag te stellen of er cash kan worden afgehaald.