Kinderen baas in Boortmeerbeek

Publicatiedatum

Auteur

Kenny Callaerts

Deel dit artikel

Op woensdagnamiddag 17 april 2024 zijn kinderen en jongeren baas in Boortmeerbeek.


De buitenspeeldag in Boortmeerbeek is een jaarlijkse traditie. Omwille van de weersvoorspellingen spelen we dit jaar niet buiten, maar binnen in onze sportzaal. Met tal van activiteiten zoals het voetbaltornooi (scholen), springkastelen, danssessies van 2step, lasershooting, initiatie schaken, kindergrime, voorleesmomenten van de HaBoBib en fietsgraveren is er voor ieder wat wils!


Op een dag als deze worden de drempels weggenomen en wordt buitenspelen toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Het principe “buitenspelen is een recht” is ons niet vreemd. We passen het dagelijks toe en willen het ook verankeren.
In onze gemeente geldt als het van cd&v Boortmeerbeek afhangt:

  • Kinderen mogen en kunnen spelen in alle openbare ruimtes
  • Kinderen moeten kunnen spelen in het groen
  • Is het spel van kinderen geen overlast
  • Kunnen kinderen zich veilig verplaatsen
  • Moet er voldoende speelruimte voorzien worden voor georganiseerd jeugdwerk

Op deze buitenspeeldag willen wij als plaatselijke cd&v ploeg van deze gelegenheid gebruik maken om ook enkele aandachtspunten in kaart te brengen en een positieve bijdrage leveren aan de ambitie om in de toekomst meer en betere speel- en ontmoetingsmogelijkheden te realiseren voor kinderen en jongeren in onze gemeente. De jeugd van Boortmeerbeek is onze toekomst! Dit is voor cd&v Boortmeerbeek meer dan een cliché.

image002.png De vele verenigingen in Boortmeerbeek moeten kunnen rekenen op de volle steun van het gemeentebestuur: Correcte subsidies, ondersteuning bij hun huisvesting en werking, …

ampersand.png Nog meer investeren in speelruimte: voorzie in elke verkaveling een speeltuin, het oprichten van een speelbos, het aanbieden van minstens één inclusief speelterrein in onze gemeente, …

image002.png Voldoende speelruimte voorzien rond de gebouwen van onze jeugdverenigingen.

image002.png Heel wat infrastructuur in onze gemeente heeft dringend nood aan moderne en hedendaagse infrastructuur. De omgeving speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de kinderen. Wij willen samen met de sportverenigingen aan tafel voor het realiseren van een moderne sportlocatie en infrastructuur.

image002.png We willen ook andere / nieuwe sporten faciliteren naargelang de nood in deze vernieuwde accommodatie. 

 

 

Nieuws

Nick Doms kandidaat voor het Vlaams Parlement

Ook deze verkiezingen vaardigt cd&v Boortmeerbeek iemand af als kandidaat bovenlokaal. Nick Doms uit Boortmeerbeek staat op de lijst voor het Vlaams Parlement. 

Boortmeerbeek verdient beter

Een nieuwe visie voor een betrokken gemeente

Het gemeenterapport van de krant de Standaard toont aan dat het vertrouwen in het gemeentebestuur van Boortmeerbeek op een dieptepunt is. Slechts 8% van de inwoners heeft veel vertrouwen in burgemeester Karin Derua en haar team, terwijl 51% uitdrukkelijk weinig vertrouwen aangeeft. Dit plaatst Boortmeerbeek onder het gemiddelde vertrouwensniveau dat in Vlaanderen wordt waargenomen. 

Proficiat aan de sterke weggebruikers!

Twee dagen sneeuw, volle pret voor de kinderen, maar niet op weg naar school. In Boortmeerbeek zijn de fietspaden nog steeds bedolven onder een dikke laag sneeuw. Geen enkel fietspad werd geveegd, ook niet langs de belangrijke invalswegen. Niet alleen rampzalig voor kinderen op weg naar school, maar ook voor iedereen – maar zeker voor senioren – die niet-gemotoriseerd zijn huis verlaat.