Cd&v Izegem met Ann Van Essche op kop naar oktober 2024

Publicatiedatum

Auteur

Dries Dehaudt

Deel dit artikel

Op het eerste ‘Zet u bie’-buurtcafé van Cd&v Izegem maakte de partij bekend dat ze in oktober 2024 met schepen Ann Van Essche op kop naar de kiezer trekken. “We zijn ervan overtuigd dat Ann, met haar ervaring en sterk beleid op zorg en welzijn, de ideale kandidaat is om onze lijst aan te voeren.”

Ann Van Essche trok ook in 2018 de lijst en is momenteel schepen van Welzijn, Zorg, Sociale Economie, Kinderopvang en Huis van het Kind. De afgelopen legislatuur zorgde ze samen met haar diensten voor verschillende realisaties. Onder haar leiding werd een armoedebeleidsplan ontwikkeld en schoot het Huis van het Kind uit de startblokken.

Met de keuze voor Van Essche als lijsttrekker zet cd&v Izegem in op continuïteit en ervaring. "Ann is een echte teamspeler en steeds bereid om de handen uit de mouwen te steken. Haar engagement en oprechte bezorgdheid voor Izegem en haar inwoners, is groot. Ze is de geknipte persoon om cd&v richting 2024 te loodsen", aldus gemeenteraadsvoorzitter en partijgenoot Dries Dehaudt.

“Ik ben blij dat ik die verantwoordelijkheid opnieuw mag opnemen”, vertelt Ann Van Essche. “Ik ben ervan overtuigd dat we met het verbindend en positief project van cd&v Izegem heel wat inwoners warm zullen kunnen maken om mee te schrijven aan het verhaal van onze stad.”

De weg richting 2024 van cd&v Izegem zal van start gaan met verschillende buurtcafés onder de noemer "Zet u bie – on tour." die in verschillende delen van de stad zullen plaatsvinden. “Tijdens deze ontmoetingen willen we samen met de Izegemnaar ideeën verzamelen voor het verkiezingsprogramma en inzetten op buurgerichte ontmoeting. Back to basics: de straat op en luisteren naar de dromen, wensen en bezorgdheden van onze inwoners”, aldus de schepen.

De volgende haltes van “Zet u bie – on tour” zijn Emelgem op 26 mei en Kachtem op 30 juni. Na de zomervakantie staan ook nog Izegem-West en Bosmolens en De Mol op het programma.

Nieuws van Izegem

Dries en Ann versterken de West-Vlaamse lijst van cd&v

Vandaag maakte cd&v West-Vlaanderen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Izegem versterken ook schepen Ann Van Essche en gemeenteraadsvoorzitter Dries Dehaudt de West-Vlaamse ploeg van cd&v.  

Een geslaagde evaluatie voor Izegems Armoedebeleidsplan

Sinds 2 jaar zet Izegem gecoördineerd in op het terugdringen van armoede met een ambitieus armoedebeleidsplan. Na twee jaar implementatie is het tijd om de meest opvallende resultaten te delen.

Doe mee aan de zwerfvuilactie van Stad Izegem

Elk jaar organiseert de stad een grote zwerfvuilactie. Zo'n 150 vrijwilligers komen dan samen om zwerfvuil op te ruimen in een bepaald gebied. De zwerfvuilactie vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 maart 2024 van 9 tot 12 uur. Dit jaar nemen we samen de buurten Izegem Centrum, Izegem Centrum West en Izegem Centrum Oost onder handen.