Hondenweide - Eerst het beloofde overleg met de school!

Publicatiedatum

Auteur

Steven Van Loock

Deel dit artikel

CD&V gemeenteraadslid Steven Van Loock vraagt aan schepen Hans Crol (Dierenwelzijn) en burgemeester Karin Derua (Onderwijs) om alvorens de hondenweide open te stellen, eerst het beloofde overleg met de school te houden.

"Via sociale media vernam ik dat de werken voor de aanleg van de hondenweide vorige week gestart zijn. Graag kom ik terug op 2 interventies tijdens gemeenteraden (de laatste interventie dateert van de laatste gemeenteraad van 19 december 2022). 

Tijdens mijn 2 tussenkomsten heb ik het telkens gehad over het veiligheidsaspect. Zoals je je ongetwijfeld zal herinneren, ging dit over de locatie die jullie gekozen hebben voor de hondenweide en de nabijheid van Vrije Basisschool De Wegwijzer. Ik blijf de locatie nog steeds niet de meest geschikte oplossing vinden (wat niet wegneemt dat ik voorstander ben van een hondenweide). Ik heb steeds benadrukt om de school (actief) te betrekken bij de uitwerking van het plan omdat ik mij niet 100% gerust voel met deze situatie. Zoals jullie weten zijn zowel dieren als kinderen niet 100% voorspelbaar en heb ik mijn angst geuit rond het eventueel:

  • Doorsteken van handen door de draad naar de hond(en) in de weide
  • Het jennen van de honden waardoor deze mogelijks over de draad springen
  • ….
     

Graag wil ik langs deze weg vragen om de school te contacteren om de plannen te bekijken, te evalueren en eventueel bij te sturen. Ik zou dan ook willen aandringen dat u mij een officieel en schriftelijk akkoord van de school bezorgd met de (aangepaste) plannen alvorens de hondenweide wordt opengesteld.

Ik herhaal nogmaals dat dit een bezorgdheid is in het kader van de veiligheid."

 

Bekijk hier het fragment uit de laatste gemeenteraad. 

Nieuws

Kinderen baas in Boortmeerbeek

Op woensdagnamiddag 17 april 2024 zijn kinderen en jongeren baas in Boortmeerbeek.


De buitenspeeldag in Boortmeerbeek is een jaarlijkse traditie. Omwille van de weersvoorspellingen spelen we dit jaar niet buiten, maar binnen in onze sportzaal. Met tal van activiteiten zoals het voetbaltornooi (scholen), springkastelen, danssessies van 2step, lasershooting, initiatie schaken, kindergrime, voorleesmomenten van de HaBoBib en fietsgraveren is er voor ieder wat wils!


Op een dag als deze worden de drempels weggenomen en wordt buitenspelen toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Boortmeerbeek verdient beter

Een nieuwe visie voor een betrokken gemeente

Het gemeenterapport van de krant de Standaard toont aan dat het vertrouwen in het gemeentebestuur van Boortmeerbeek op een dieptepunt is. Slechts 8% van de inwoners heeft veel vertrouwen in burgemeester Karin Derua en haar team, terwijl 51% uitdrukkelijk weinig vertrouwen aangeeft. Dit plaatst Boortmeerbeek onder het gemiddelde vertrouwensniveau dat in Vlaanderen wordt waargenomen. 

Proficiat aan de sterke weggebruikers!

Twee dagen sneeuw, volle pret voor de kinderen, maar niet op weg naar school. In Boortmeerbeek zijn de fietspaden nog steeds bedolven onder een dikke laag sneeuw. Geen enkel fietspad werd geveegd, ook niet langs de belangrijke invalswegen. Niet alleen rampzalig voor kinderen op weg naar school, maar ook voor iedereen – maar zeker voor senioren – die niet-gemotoriseerd zijn huis verlaat.