Essen

Welkom op de website van cd&v Essen, waar we samen bouwen aan een sterke toekomst voor onze gemeente. Onder leiding van burgemeester Gaston Van Tichelt zetten we ons in voor een warme en hechte samenleving waar iedereen zich thuis voelt. Ontdek onze standpunten, projecten en evenementen en deel uw ideeën met ons. Samen maken we Essen nog mooier en sterker!

Onze sociale media

Nieuws uit Essen

Gele Doos wordt opnieuw uitgedeeld

De apothekers van Essen delen opnieuw Gele Dozen uit. De Gele Doos is, eenvoudig gesteld, een gele brooddoos die mensen in de koelkast bewaren en die essentiële medische informatie bevat. Het maakt het voor hulpverleners gemakkelijker om snel en persoonsgericht hulp te bieden.

Riolering woonbos Wildert, fase 1 eindelijk in de startblokken!

De gemeenteraad keurde de samenwerkingsovereenkomst tussen Aquafin, Fluvius en de gemeente goed.  Reeds geruime tijd startte het ontwerp voor dit megaproject van meer dan 20 miljoen Euro, waarvan de gemeente ruime 4 miljoen euro zal dragen. Fase 1 is de zone tussen de Eekhoornlaan en de Vijverlaan.  Steenovenstraat, Nolsebaan en Velodreef krijgen een nieuw wegprofiel.

Nieuwe kazerne aan grens: Essen wil inspraak

Vlakbij de grens, op grondgebied Roosendaal, wil Defensie een nieuwe kazerne bouwen voor de special forces. Voor raadslid Jan Suykerbuyk (CD&V) reden om in de gemeenteraad burgemeester Van Tichelt ( CD&V) hier over aan de tand te voelen.

Onze mensen

Activiteiten

Oud maar niet out - Generatie Ervaring

Zaal Rex, Essen

Familiedag 2024

Farmfun Essen, Essen

Bestuursperiode 2019-2024