Buslijn 55 verdwijnt!

Publicatiedatum

Auteur

Hanne Blieck

Deel dit artikel

De buslijn 55 van De Lijn verdwijnt vanaf 7 januari! Een drama voor onze schoolgaande jeugd.

Deze buslijn rijdt van Houtem naar Adinkerke via De Panne tot aan het ziekenhuis in Veurne. Hij passeert alle middelbare scholen van Veurne en De Panne, het station van Veurne & De Panne, onze Sporthal & De Boare, om dan te eindigen aan het ziekenhuis in Veurne.

De lijn werd op 11 mei 2020 geïntroduceerd om de dorpskernen De Panne, Adinkerke, Bulskamp, Houtem en Veurne te verbinden. Dit enkel op de spitsuren: enkel op weekdagen 1x ’s morgens, 1x ‘s middags en 2x in de vooravond. Een echte schoolbus dus. Daar komt nu een einde aan vanaf 7 januari.

Op de gemeenteraad vroeg onze fractie de burgemeester om contact te nemen met De Lijn om hen op andere gedachten te brengen. Zijn antwoord was veelzeggend, een alternatief is , volgens hem, de trein en hij had er duidelijk geen zin in.

Onze jongeren staan dus letterlijk op straat en moeten maar hun plan trekken.

 

Zie hieronder de reactie van het bestuur bij het aankaarten van dit probleem:
- 22:44:27 Variapunten van de raadsleden: De Panne - Raad voor maatschappelijk welzijn en gemeenteraad 11 december 2023 (streamovations.be)

De Panne- Nieuws

Sabine en Hanne versterken de West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen trekt opnieuw naar de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni. CD&V De Panne- Adinkerke versterkt ook de West-Vlaamse ploeg met 2 dames: Sabine Van der Maelen en Hanne Blieck!

 

“Het is een hele eer om mee het verhaal van cd&v West-Vlaanderen te mogen uitdragen”, klinkt het bij beide dames. Sabine Van der Maelen versterkt de Vlaamse lijst op opvolgersplaats nr. 6 en Hanne Blieck versterkt de federale lijst op opvolgersplaats nr. 4. De 2 pittige dames kijken er alvast naar uit om samen met dit ijzersterk team vol te strijden voor de toekomst van onze mooie provincie!

Help de MUG-Heli mee in de lucht houden!

Wist je dat De Panne elk jaar 5.556 euro steun geeft aan de MUG-Heli? 
Teken de petitie en help ons de West- Vlaamse MUG-Heli mee in de lucht houden!

Het mooiste plekje van De Panne

De Vijvers Markey in Adinkerke zijn uitgeroepen tot 'Het Mooiste Plekje van De Panne'.