Cd&v verwelkomt nieuw raadslid en nieuw lid bijzonder comité sociale dienst in Aarschot.

Publicatiedatum

Auteur

Dries Van Horebeek

Deel dit artikel

In de gemeenteraad van donderdag 11 januari 2023 maakte Pieter Schuermans zijn blijde intrede in de gemeenteraad van Aarschot. Hij vervangt raadslid Julia Mellaerts, die vorige gemeenteraad ontslag nam en met vele complimenten en bedankingen de gemeenteraad verliet. Pieter zal haar taken als raadslid overnemen. Na enkele jaren in het bijzonder comité van de sociale dienst is hij nu ook helemaal klaar voor de gemeenteraad. Pieter was reeds lid in de gemeenteraad van Tielt-Winge, maar na het volgen van de liefde, kwam hij in Aarschot op de lijst van cd&v terecht.

‘Ik heb in het bijzonder comité van de sociale dienst al veel mogen bijleren over onze mooie stad en zijn inwoners. Ik kijk er nu naar uit om nog meer mijn steentje bij te dragen in onze gemeenteraad. Vanuit Langdorp ben ik ook wel bezorgd om onze deelgemeenten en ook ons welzijnsbeleid ligt me nauw aan het hart. Ik heb er alvast veel zin in!’ aldus Pieter Schuermans.

 In het bijzonder comité voor sociale dienst vervangt cd&v Pieter Schuermans door Greet Lauvrijs. Greet is terug van weggeweest. Zij was reeds lid van de OCMW-raad van 2000 tot 2006, gemeenteraadslid van 2006 tot en met 2018 en zal nu terug haar kennis van onze stad kunnen gebruiken voor haar inzet binnen het bijzonder comité.

‘Ik ben bij onze stad betrokken gebleven. Het is niet omdat je geen raadslid meer bent dat je niet meer weet wat er leeft in je stad, integendeel, het geeft je wat meer ruimte en tijd om onze stad nog beter te ontdekken. Het welzijnsbeleid vond ik altijd belangrijk, zeker nu ikzelf ook zie hoeveel mensen van verschillende leeftijden gebruik maken van dit welzijnsbeleid. Ik zal dan ook met veel moed en inzet in het bijzonder comité intreden.’, zo verklaart Greet Lauvrijs.

Nieuws

Meer dan 600.000 euro LEADER-steun voor Hagelandse initiatieven

​13 Hagelandse plattelandsprojecten krijgen via het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER ruim 600.000 euro steun. Het gaat om projecten die uitgewerkt worden voor heel het Hageland of in specifieke Hagelandse gemeenten.

Provincie gaat op zoek naar aannemer voor aanleg overstromingsgebied aan Tieltse Motte

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde het voorstel goed om een aannemer te zoeken voor de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied in Tielt-Winge, tussen de Dorpsstraat en het Hazenpad enerzijds en tussen de Tieltse Motte en de oude tramdijk anderzijds.

cd&v Aarschot onthult dynamisch duo voor lokale verkiezingen

Aarschot, 27 maart 2024 – Naast de aankondiging van Nele Pelgrims als lijsttrekker kondigt cd&v Aarschot opnieuw twee namen aan voor de aankomende lokale verkiezingen in oktober: Dries Van Horebeek op plaats twee en Leo Janssens als lijstduwer. De partij trekt hiermee resoluut de kaart van verjonging, geruggensteund door ervaring.