cd&v Aarschot duidt Nele Pelgrims aan als lijsttrekker voor de lokale verkiezingen.

Publicatiedatum

Auteur

Dries Van Horebeek

Deel dit artikel

cd&v Aarschot kondigt met trots aan dat Nele Pelgrims (39) is aangesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Nele Pelgrims, Aarschottenaar in hart en nieren, is momenteel fractieleider in de Aarschotse gemeenteraad voor cd&v.

De lokale partijraad heeft unaniem haar steun betuigd voor het lijsttrekkerschap van Nele Pelgrims van cd&v Aarschot bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Haar sterke band met de lokale gemeenschap, grote betrokkenheid bij het verenigingsleven en haar inzet voor de stad hebben bijgedragen aan deze beslissing.

Nele Pelgrims studeerde politieke wetenschappen aan de KU Leuven en maakte haar debuut in de gemeenteraad in 2012. Sindsdien speelde ze een cruciale rol als fractieleider voor cd&v. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wist cd&v bijna één op de vier Aarschotenaren te overtuigen, waardoor de partij de tweede grootste in Aarschot werd. Onder het leiderschap van Nele Pelgrims streeft cd&v naar een combinatie van vernieuwing en ervaring in de aanloop naar de verkiezingen.

"Ik ben dankbaar voor de kans en de steun die ik krijg van mijn partij. Ik kijk ernaar uit om samen met iedereen mee vorm te geven van het leven in onze stad. Ik probeer me hier al jaren voor in te zetten en hoop met deze rol als lijsttrekker dat nog meer te kunnen doen.”, aldus Pelgrims.

Binnen de partij kan Nele op brede steun rekenen, ook bij voormalig schepen en gemeenteraadslid Mattias Paglialunga. "Ik ben blij en fier dat Nele deze taak op zich wil nemen. We maken hiermee de juiste keuze voor Aarschot. Ik was zelf geen kandidaat voor het lijsttrekkerschap omwille van professionele redenen. Ik zet me volop in voor onze partij en Aarschot vanuit een andere plek op de lijst.’, verklaart Paglialunga.

Startpunt van traject

Rozane Decock, voorzitter van cd&v Aarschot, benadrukt dat dit een startpunt is en doet tegelijkertijd een oproep aan iedereen die op een positieve manier wil bijdragen aan het toekomstverhaal van deze stad en deelgemeenten. “We zijn momenteel een ambitieus team aan het samenstellen. We streven daarbij naar een gezonde mix van mensen, voor een stad op mensenmaat. Iedereen die wil bijdragen aan dit gemeenschappelijke verhaal is welkom bij ons.” aldus een vastberaden voorzitter.

 

Nieuws

Meer dan 600.000 euro LEADER-steun voor Hagelandse initiatieven

​13 Hagelandse plattelandsprojecten krijgen via het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER ruim 600.000 euro steun. Het gaat om projecten die uitgewerkt worden voor heel het Hageland of in specifieke Hagelandse gemeenten.

Provincie gaat op zoek naar aannemer voor aanleg overstromingsgebied aan Tieltse Motte

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde het voorstel goed om een aannemer te zoeken voor de aanleg van een gecontroleerd overstromingsgebied in Tielt-Winge, tussen de Dorpsstraat en het Hazenpad enerzijds en tussen de Tieltse Motte en de oude tramdijk anderzijds.

cd&v Aarschot onthult dynamisch duo voor lokale verkiezingen

Aarschot, 27 maart 2024 – Naast de aankondiging van Nele Pelgrims als lijsttrekker kondigt cd&v Aarschot opnieuw twee namen aan voor de aankomende lokale verkiezingen in oktober: Dries Van Horebeek op plaats twee en Leo Janssens als lijstduwer. De partij trekt hiermee resoluut de kaart van verjonging, geruggensteund door ervaring.