Speeltuin voor Vliermaalroot

Publicatiedatum

Auteur

Pieter Konings

Deel dit artikel

In Vliermaalroot was er tot voor kort geen enkele vorm van recreatie voor kinderen en jongeren voorzien. “Kathleen Vanloffelt en ik waren dan ook al langer vragende partij voor een speeltuintje,” zegt Wendy Cox, gemeenteraadslid voor CD&V. “Zo’n ontmoetingsplaats heeft alleen maar voordelen: een grotere samenhorigheid en meer sociale interactie in Vliermaalroot.” Deze vraag is bij het gemeentebestuur duidelijk niet in dovemansoren gevallen. “Wij hebben 25.000 euro geïnvesteerd in een speeltuin aan de Roterlaan, waar de kinderen van Vliermaalroot voortaan naar hartenlust kunnen ravotten.” aldus Alexander Wouters, schepen van jeugd.

kortessem_Nieuws

Stappen in fusieproces

“Cd&v Kortessem betrekt mandatarissen en bestuursleden bij het fusieproces. In de komende maanden staan we voor belangrijke stappen waarbij we al onze leden willen betrekken.  Zo werken we toe naar een ledencongres op dinsdag 7 november.”  

 

Gelukswandeling

Heb je nog een gaatje in je agenda deze zomer? Zet dan zeker de gelukswandeling op je planning! De gelukswandeling is een bestaande wandelroute in Kortessem van 4,1 kilometer die je helpt om  je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. “Op de route ontdek je stap voor stap wat mentaal welbevinden is en hoe je eraan kan werken,” zegt Nicole Gielen. “Doe-opdrachten maken van de gelukswandeling een ludieke én inspirerende tocht.” Het startpunt bevindt zich aan sporthal De Weyer, Oud-Mersenhoven in Kortessem.