Zoerselaars aan verminderd tarief welkom in zwembad van Beerse

Publicatiedatum

Tags

Sport

Auteur

Gerlinde Hublin

Deel dit artikel

Wegens technische problemen moet het zwembad van Pulderbos eind vorig jaar noodgedwongen de deuren sluiten. Intercommunale IGEAN schreef meteen een opdracht uit om een gespecialiseerd studiebureau aan te duiden. Het studiebureau stelde een nota op die de technische problemen omschrijft en maakte een kostenraming. Op basis daarvan wordt beslist of de herstellingen al dan niet uitgevoerd zullen worden.

“Natuurlijk willen we onze inwoners een betaalbaar zwemalternatief aanbieden”, zegt schepen Roel Van Elsacker, “Zo zorgden we er in afspraak met gemeente Beerse voor dat Zoerselaars vanaf 1 juni ook aan het inwonerstarief kunnen zwemmen in ‘t Beerke.”

“Voor Zoerselaars met een beperkt inkomen willen we vanaf 1 juli een extra tussenkomst vanuit ons OCMW voorzien”, zegt schepen van welzijn Katrien Schryvers, “Zoerselaars met een Z|pas zullen dan bijkomend 50% korting kunnen krijgen op het inwonerstarief. Dit voorstel wordt in juni voorgelegd aan de OCMW-raad.”

Over de opname van uren voor schoolzwemmen lopen momenteel gesprekken met de gemeente Lille.

“Vanuit cd&v zorgden we er vanuit de oppositie mee voor dat er een haalbaarheidsstudie werd opgemaakt naar hoe we Zoerselaars naar de toekomst toe zwemmogelijkheden kunnen geven”, zeggen Roel en Katrien nog, “Vanuit de meerderheid werken we nu op basis daarvan samen met onze coalitiepartners concrete oplossingen uit.”

Nieuws

Zoersel zet minder mobiele inwoners op de fiets

Tijdens de week van de vrijwilliger (2 tot 10 maart) wordt er in gemeente Zoersel een unieke samenwerking gelanceerd. Gemeente & ocmw Zoersel, drie zorgvoorzieningen, Fietsersbond Vlaanderen, Fietsersbond Voorkempen en AXI vzw, met de steun van Cera, slaan samen de handen in elkaar om minder mobiele inwoners meer beweging te geven … op de fiets!

Namen voor trage wegen definitief goedgekeurd

De namen die in oktober vorig jaar voorlopig werden toegekend aan vier trage wegen in onze gemeente, kregen vorige dinsdag, na het openbaar onderzoek daarover, de definitieve goedkeuring van de gemeenteraad. Zij het met een correctie in de spelling.

Eén duidelijk en vernieuwd reglement voor alle voordelen van de Z-pas

Sinds september 2014 hebben Zoerselaars met een beperkt inkomen recht op een Z-pas. Daarmee krijgen ze verschillende kortingen.