Participatie mobiliteitsplan

Publicatiedatum

Auteur

Kris Van Looveren

Deel dit artikel

Kom jij ook naar het participatiemoment op donderdag 11 mei?

Lokaal bestuur Wuustwezel stelt er het ontwerp-mobiliteitsplan voor.

"Sinds juni 2021 worden er in Wuustwezel met Telraam verkeersgegevens verzameld. Op die manier werden al veel waardevolle verkeersgegevens voor de opmaak van de mobiliteitsplan bekomen.
Op dit participatiemoment gaan we dieper in op de resultaten van de Telraamtellingen alsook presenteren we enkele mogelijke scenario’s binnen het mobiliteitsplan." Vertelt schepen van mobiliteit en participatie Kris Van Looveren (CD&V)

Uiteraard is er ook tijd voor vragen en overleg. De toelichting wordt gegeven door het uitvoerende projectteam (SUUNTA samen met Transport & Mobility Leuven en Mobiel 21).

Jouw aanwezigheid op dit participatiemoment betekent voor ons een meerwaarde. We hopen van je op donderdag 11 mei 2023 om 19u30 in GC Kadans (Achter d’Hoven 15) te verwelkomen.

#verkeersveiligheid #mobiliteit #participatie

Nieuws

Stemmen met volmacht

Op 9 juni zijn er federale, regionale en Europese verkiezingen. Dat betekent dat je kan bepalen wie jou mag vertegenwoordigen in de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement. 

Alle meerderjarige Belgen hebben stemplicht. Dit betekent dat je moet gaan stemmen. Alle 16- en 17-jarige Belgen moeten ook voor het eerst gaan stemmen, maar enkel voor het Europees Parlement. Zij krijgen daar allemaal nog een uitnodiging voor.

Een volmacht geven

Als je een geldige reden hebt om niet te gaan stemmen, kan je een volmacht geven. Dit is ook niet verplicht. Geldige redenen hiervoor zijn: 

  • als je in het buitenland zit 
  • als je moet werken (als werknemer of zelfstandige) 
  • wegens ziekte of handicap 
  • als student 
  • als je wegens vrijheidsberoving niet naar het stembureau kan komen 

als je wegens (geloofs)overtuiging niet naar het stembureau kan komen

Verkeersveiligheidsproject Vlaanderenstraat - Rijsvenenstraat i.s.m. Provincie Antwerpen

Elektrische deelauto's te huur aan het gemeentehuis

Voortaan kan je gebruik maken van twee elektrische deelauto’s. Je kan kiezen uit een klein stadsautootje of een grotere bestelwagen. De auto’s hebben een vaste parkeerplaats met laadpaal aan het gemeentehuis. De reservatie en registratie van de ritten verlopen via de Share Mobility app.