Oordoppenactie van Jong CD&V is een succes

Publicatiedatum

Auteur

Kris Van Looveren

Deel dit artikel

Al reeds vele jaren organiseert Jong CD&V Wuustwezel de oordoppenactie. Ook dit jaar was het weer een succes, 36 jongeren lieten oordoppen op maat maken.

“De oordoppen kosten normaal gezien 150 euro”, vertelt jongerenvoorzitter Thijs Ruts . “Omdat wij ze in groep aankopen, krijgen we een korting van 30 euro waardoor ze nog maar 120 euro kosten. Bovendien kan men bij sommige ziektezorgverzekeraars nog een stukje recupereren van deze prijs.”

De oordoppen werden gemaakt in samenwerking met @audijolien een lokale audioloog uit de Sint-Willibrordusstraat in Wuustwezel. “We voorzien op deze manier toch weer 36 jongeren van oordoppen op maat. Dit zijn speciale oordoppen voor muziek. Ze filteren de juiste tonen waardoor er niets van de kwaliteit van de muziek verloren gaat.”

Enkele jongeren vertellen waarom ze die oordoppen op maat gebruiken:
“Soms merk ik wel dat de muziek heel hard staat en ik wil mijn oren goed beschermen”, getuigt Sander.
Bij Eno klinkt het: “Ik begin met uitgaan dus wil het vanaf het begin goed doen en ook vooral op festivals meteen mijn oren beschermen.”

#oordoppenopmaat #beschermjeoren #jongeren #festivalsummer

Nieuws

Elektrische deelauto's te huur aan het gemeentehuis

Voortaan kan je gebruik maken van twee elektrische deelauto’s. Je kan kiezen uit een klein stadsautootje of een grotere bestelwagen. De auto’s hebben een vaste parkeerplaats met laadpaal aan het gemeentehuis. De reservatie en registratie van de ritten verlopen via de Share Mobility app.

Verkeersveiligheid op den buiten.

In samenwerking met lokale landbouwers leren leerlingen van het vierde leerjaar van alle scholen van Wuustwezel, hoe zij veilig kunnen fietsen op landbouwwegen wanneer tractoren naderen. 

145 ouderen kregen huisbezoek in 2023

In 2023 kregen 145 ouderen een aangenaam huisbezoek van één van de 15 vrijwilligers die via het dienstencentrum bij mensen thuis een gezellige babbel gaan maken.