Na sterretjesweide nu ook sterrenregister.

Publicatiedatum

Auteur

Kris Van Looveren

Deel dit artikel

Wij hebben op elk van onze begraafplaatsen een sterretjesweide als teken van respect voor het verdriet van ouders van stilgeboren kindjes. Kan er ook een sterrenregister komen? Vroeg Anke Lostrie (CD&V raadslid).


Wettelijk gezien heeft men vanaf een zwangerschapsduur van 180 dagen een aangifteplicht.
Tussen de 140 en 179 dagen kan je de keuze maken of je je kindje aangeeft, maar voor de periode vóór 140 dagen bestaat er wettelijk niets. Vertelt schepen van begraafplaatsen Rit Luyckx (CD&V)

Net die mensen die in een heel vroeg stadium van een zwangerschap hun kindje verliezen, willen we een hart onder de riem steken met een sterrenregister.

Eens het kindje geregistreerd is, kunnen we de ouders een kaartje als bewijs toesturen en hen, net zoals alle andere ouders de mogelijkheid geven om een geboorteboom te planten.
We kunnen ook eventueel bekijken of dit met terugwerkende kracht kunnen doen, zodat we ook de ouders die in het verleden al een kindje verloren hebben, alsnog hun kindje kunnen registreren.
Ik denk dat dit heel belangrijk kan zijn voor de ouders in de verwerking van hun verdriet. 🧡🧡🧡🧡 #wuustwezel #wuustwezel

Nieuws

Verkeersveiligheidsproject Vlaanderenstraat - Rijsvenenstraat i.s.m. Provincie Antwerpen

Elektrische deelauto's te huur aan het gemeentehuis

Voortaan kan je gebruik maken van twee elektrische deelauto’s. Je kan kiezen uit een klein stadsautootje of een grotere bestelwagen. De auto’s hebben een vaste parkeerplaats met laadpaal aan het gemeentehuis. De reservatie en registratie van de ritten verlopen via de Share Mobility app.

Verkeersveiligheid op den buiten.

In samenwerking met lokale landbouwers leren leerlingen van het vierde leerjaar van alle scholen van Wuustwezel, hoe zij veilig kunnen fietsen op landbouwwegen wanneer tractoren naderen.