Wuustwezel genomineerd voor 'fietsgemeente 2024'

Publicatiedatum

Auteur

Kris Van Looveren

Deel dit artikel

De nominatie is het gevolg van de maar liefst 380 ingevulde enquêtes over ons fietsbeleid op fietsgemeente.be.

Wuustwezel behaalde daarbij een van de hoogste gemiddelde scores (8/10), waardoor het kans maakt op de titel. “De nominatie alleen al is een aanmoediging om verder te gaan op ons elan”, vertelt burgemeester Dieter Wouters (CD&V). “We willen niet per se de titel van Fietsgemeente maar vooral echt een fietsgemeente zijn.”

Nu gaan we een dossier opmaken waarin we bewijzen dat we wel degelijk werken aan een sterk fietsbeleid. Dit zal door de jury aandachtig bekeken worden, zij zullen ook nog een fietstocht komen maken in Wuustwezel.

Nieuws

Stemmen met volmacht

Op 9 juni zijn er federale, regionale en Europese verkiezingen. Dat betekent dat je kan bepalen wie jou mag vertegenwoordigen in de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement. 

Alle meerderjarige Belgen hebben stemplicht. Dit betekent dat je moet gaan stemmen. Alle 16- en 17-jarige Belgen moeten ook voor het eerst gaan stemmen, maar enkel voor het Europees Parlement. Zij krijgen daar allemaal nog een uitnodiging voor.

Een volmacht geven

Als je een geldige reden hebt om niet te gaan stemmen, kan je een volmacht geven. Dit is ook niet verplicht. Geldige redenen hiervoor zijn: 

  • als je in het buitenland zit 
  • als je moet werken (als werknemer of zelfstandige) 
  • wegens ziekte of handicap 
  • als student 
  • als je wegens vrijheidsberoving niet naar het stembureau kan komen 

als je wegens (geloofs)overtuiging niet naar het stembureau kan komen

Verkeersveiligheidsproject Vlaanderenstraat - Rijsvenenstraat i.s.m. Provincie Antwerpen

Elektrische deelauto's te huur aan het gemeentehuis

Voortaan kan je gebruik maken van twee elektrische deelauto’s. Je kan kiezen uit een klein stadsautootje of een grotere bestelwagen. De auto’s hebben een vaste parkeerplaats met laadpaal aan het gemeentehuis. De reservatie en registratie van de ritten verlopen via de Share Mobility app.