35 jubilarissen gevierd.

Publicatiedatum

Auteur

Kris Van Looveren

Deel dit artikel

35 koppels werden getrakteerd op een lunch in restaurant Napoleonshoeve in het bijzijn van het schepencollege.

De 70 jubilarissen werden ontvangen in de Napoleonshoeve voor een gezellig samenzijn en een lunch aangeboden door het schepencollege. Burgemeester Dieter Wouter (CD&V) ontving hen in de tuin en huldigde hen met een speech.

Er werden van elk koppel foto’s genomen die zij als aandenken ontvangen. Velen onder hen kennen elkaar ongetwijfeld nog (van vroeger) aangezien verschillende koppels op dezelfde dag gehuwd zijn.

Enkele weetjes:
Er waren 35 koppels aanwezig van potentieel 51.
Het gaat om zij die huwden tussen januari en juli.
In het najaar volgt een nieuwe viering voor de jubilarissen die trouwden tussen augustus en december.
30 koppels vieren hun gouden bruiloft (50 jaar getrouwd),
3 koppels vieren hun diamanten bruiloft (60 jaar getrouwd) en
2 koppels vieren hun briljanten bruiloft (65 jaar getrouwd).
4 van de aanwezige koppels delen dezelfde trouwdatum: 7 juli 1973.
3 koppels huwden op 20 juli 1973.
13 koppels trouwden in juli 1973, de populairste huwelijksmaand tijdens deze viering.

#viering #jubilarissenfeest

Nieuws

Nieuwe Lourdesgrot in Gooreind

Nieuw ontwerp voor site Lourdesgrot in Gooreind

"Jef Van Campenhout van Studio Van Campenhout heeft de kunstwedstrijd voor het nieuwe ontwerp van de Lourdesgrot in Gooreind gewonnen. Zijn ontwerp Circulus Sanctus werd gekozen uit 48 inzendingen uit België en Nederland, door een jury bestaande uit afgevaardigden van de cultuurraad, erfgoedraad en de parochie."

"Met een geldprijs van 20.000 euro zal Studio Van Campenhout instaan voor de vervaardiging, levering en plaatsing van zijn ontwerp. Ook Eric Verhelst en Christiaan Billiet konden de jury bekoren met hun voorstel. Zij werden respectievelijk tweede en derde en ontvangen elk 300 euro voor hun ontwerp." Vertelt schepen van Cultuur Katrin Kempenaers (CD&V).

Lokale landbouwster mee op de Vlaamse lijst.

Een gedreven melkveehoudsters, Sabina Vandeweyer, die ijvert voor de bestaanszekerheid van alle land- en tuinbouwers. Sabina Komt op voor het Vlaams parlement.

Nationale parken, landschapsparken, sigmaplannen, natuurinrichtingsprojecten, natuurbeheersplannen, natuurherstel, mestdecreet, stikstof, gewasbescherming, waterbeheer, voorkooprechten door andere instanties … zorgen er voor dat land- en tuinbouwers hun werk niet meer fatsoenlijk kunnen doen.
Wij staan met onze beide voeten in de praktijk en worden zoals jullie er dagelijks mee geconfronteerd.
Het moet stoppen dit werkt voor geen enkele land- en tuinbouwer. Er moet zekerheid zijn voor alle boeren en zeker onze jonge land- en tuinbouwers.

Wuustwezelse kandidaten kleuren bovenlokale verkiezingen

Als enige gemeente in onze regio beschikt Wuustwezel over drie kandidaten voor de komende Vlaamse en nationale verkiezingen. Alle drie komen ze op voor CD&V.