Winkelhierbon: al voor 400 000 euro aan bonnen verkocht

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Sinds de invoering van de Winkelhierbon in 2021 is er al voor 400 000 euro aan Winkelhierbonnen verkocht in Pelt. De gemeente stimuleert met deze bonnen het winkelen in de eigen gemeente en ondersteunt zo haar lokale handelaars. Je kan met de Winkelhierbon bij goed 120 lokale handelaars betalen momenteel.

De gemeente lanceerde de Winkelhierbon tijdens de coronacrisis om de lokale handelaars een extra duwtje in de rug te geven. Het initiatief werd ook daarna voortgezet en de Peltenaren maken er bijzonder goed gebruik van. En zo zitten we nu aan 400 000 euro aan verkochte bonnen. De Winkelhierbon is daarmee stevig ingeburgerd in Pelt en betekent een flinke financiële injectie voor de lokale handelaars.

Op dit moment doen zo’n 120 Peltse handelaars mee aan de Winkelhierbon. Het volledige overzicht staat op www.gemeentepelt.be/winkelhier. Handelaars die willen deelnemen, kunnen zich daar ook  aanmelden. Want het aantal deelnemende handelaars mag blijven groeien.

Schepen van lokale economie Raf Drieskens: "De Peltse Winkelhierbon is een ideaal verjaardags- of relatiegeschenk. Dat weten ook de Peltse bedrijven intussen. Zij kopen de bonnen om als geschenk te geven aan hun werknemers."

De Winkelhierbon is te koop bij de vrijetijdsbalie in CC Palethe (Jeugdlaan 2) – met een passende cadeauverpakking – of online op www.gemeentepelt.be/winkelhier. Je kan zelf de hoogte van het bedrag kiezen. Na aankoop zijn de Winkelhierbonnen één jaar geldig.

Nieuws

Gevarieerd jaarprogramma CC Palethe met nieuw talent en gevestigde waarden

Cultuurcentrum Palethe staat ook het komende seizoen garant voor vele avonden cultuurgenot met heel wat bekende namen, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo en vele anderen.  Reserveren kan vanaf woensdag 29 mei om 12 uur via www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie.

Fase 2 publieke ruimte ‘Agter De Heuf’ feestelijk in gebruik genomen

De tweede fase van de inrichting van de publieke ruimte in het project ‘Agter De Heuf’ wordt op zaterdag 25 mei feestelijk geopend. Dat is net geen tien maanden na aanvang van de werken. Ook de heraanleg van winkelwandelstraat De Heuf maakte deel uit van de werken. De geplande groene, autoluwe schakel tussen de Oude Markt en de zone van het ziekenhuis krijgt steeds meer vorm.

Pelt roept bewoners Boseind op voor tweede workshop van Boseind

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat. Bewoners en bezoekers van Boseind kunnen nog steeds hun ideeën geven en zich alvast inschrijven voor de workshop.