WhatsApp-kanaal Gemeente Pelt: amper twee maanden na lancering al bijna 2000 volgers

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Twee maanden geleden lanceerde de gemeente het WhatsApp-kanaal Gemeente Pelt. Op de korte tijd dat de gemeente actief is op WhatsApp, zijn er al bijna 2000 (*) volgers voor het kanaal. Pelt is één van de eerste Vlaamse gemeenten die het nieuwe medium inzet en wil op die manier het nieuws en de dienstverlening van de gemeente nog sneller en nog dichter bij de mensen brengen. De eerste ervaringen zeggen dat dat ook effectief lukt.

Het overgrote deel van de Peltenaren die een GSM hebben, gebruikt ook WhatsApp. De app heeft  bijgevolg een bijzonder groot potentieel om veel inwoners te bereiken. Ideaal dus om heel wat drempels naar informatie en dienstverlening weg te werken.

En dat lijkt te werken. Het aantal bezoekers aan een pagina op de gemeentelijke website piekt telkens nadat er via het WhatsApp-kanaal naar verwezen wordt. Dat is duidelijk af te lezen uit de statistieken van de website.

Burgemeester Dennis Fransen: "Het WhatsApp-kanaal laat ook veel snellere communicatie naar de inwoners toe. Zo kunnen plotse wijzigingen aan de planning van wegenwerken nagenoeg meteen meegedeeld worden. Volgers kunnen die info dan onmiddellijk oppikken. Dat maakt het WhatsApp-kanaal tot slot ook uitermate geschikt voor crisiscommunicatie. Noodsituaties evolueren soms heel snel, waarbij de bevolking snel van de evolutie op de hoogte gebracht moet worden. En dat kan het snelste met WhatsApp."

De eerste ervaringen vertellen dus dat berichtgeving en verwijzingen naar de dienstverlening het via het WhatsApp-kanaal veel actiever naar de inwoners toe gebracht worden. We hopen daarom dat steeds meer Peltenaren ons WhatsApp kanaal zullen volgen.

De eerste keer klik je de URL https://whatsapp.com/channel/0029VaFBA5yIN9iwb0O4CJ1f  aan. Of – makkelijker – je scant met de GSM de bijgaande QR-code.

Maak jezelf meteen volger en voortaan vind je het kanaal Gemeente Pelt in WhatsApp terug onder ‘updates’.

Nieuws

Pelt roept bewoners Boseind op voor tweede workshop van Boseind

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat. Bewoners en bezoekers van Boseind kunnen nog steeds hun ideeën geven en zich alvast inschrijven voor de workshop. 

Heraangelegd Marktplein opent feestelijk op zaterdag 18 mei

Aanstaande zaterdag 18 mei wordt het  nieuw aangelegde Marktplein in Neerpelt Centrum feestelijk in gebruik genomen. De werken zijn gestart in het voorjaar van 2023. Het is een plein geworden waar het fijn toeven is voor jong en oud, dat klaar is voor de klimaatverandering, veel ruimte geeft aan groen en zwakke weggebruikers, en ook nog ruimte laat voor de auto. Samen met het Marktplein werden ook de omliggende straten en de Broesveldstraat werden volledig vernieuwd.

1000 km middagstad Pelt verwacht duizenden bezoekers in dorpscentrum

11 mei is Pelt middagstad voor het grote vierdaagse fietsevenement t.v.v. Kom op tegen Kanker. Met het voorspelde goede weer verwacht de gemeente dat duizenden bezoekers zullen afreizen naar het evenementendorp middenin Overpelt-Centrum.