Welkom Ilke

Publicatiedatum

Auteur

Ilke Pompen

Deel dit artikel

Ilke Pompen (27 jaar) neemt na vier jaar in de gemeenteraad nu het ambt van schepen op.

Ilke woont samen met Jeroen en Whiskey ūüź∂, te Gooreind waar ze al jaren atletiektraining geeft bij de GAV en waarvoor ze ook eigen kampen organiseert.¬†


Ze heeft veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Ilke is bevoegd voor jeugd, toerisme, communicatie en het Huis van het Kind.
Succes Ilke !


#wuustwezel

Nieuws

Stemmen met volmacht

Op 9 juni zijn er federale, regionale en Europese verkiezingen. Dat betekent dat je kan bepalen wie jou mag vertegenwoordigen in de Kamer van volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement. 

Alle meerderjarige Belgen hebben stemplicht. Dit betekent dat je moet gaan stemmen. Alle 16- en 17-jarige Belgen moeten ook voor het eerst gaan stemmen, maar enkel voor het Europees Parlement. Zij krijgen daar allemaal nog een uitnodiging voor.

Een volmacht geven

Als je een geldige reden hebt om niet te gaan stemmen, kan je een volmacht geven. Dit is ook niet verplicht. Geldige redenen hiervoor zijn: 

  • als je in het buitenland zit¬†
  • als je moet werken (als werknemer of zelfstandige)¬†
  • wegens ziekte of handicap¬†
  • als student¬†
  • als je wegens vrijheidsberoving niet naar het stembureau kan komen¬†

als je wegens (geloofs)overtuiging niet naar het stembureau kan komen

Verkeersveiligheidsproject Vlaanderenstraat - Rijsvenenstraat i.s.m. Provincie Antwerpen

Elektrische deelauto's te huur aan het gemeentehuis

Voortaan kan je gebruik maken van twee elektrische deelauto’s. Je kan kiezen uit een klein stadsautootje of een grotere bestelwagen. De auto’s hebben een vaste parkeerplaats met laadpaal aan het gemeentehuis. De reservatie en registratie van de ritten verlopen via de Share Mobility app.