Vraag een laadpaal aan

Publicatiedatum

Auteur

Sarah De Keyser

Deel dit artikel

Personen en bedrijven die elektrisch rijden en nog geen publieke laadpaal in de onmiddellijke omgeving of bij hun thuis hebben, kunnen nu zo’n publieke laadpaal aanvragen bij de Vlaamse overheid. 

Sint-Katelijne-Waver telt momenteel acht publieke laadpalen, twee in elke kern. Daarnaast hebben meer en meer inwoners een persoonlijk oplaadpunt, maar dat lukt niet overal. Voor mensen die in een appartement of rijhuis wonen is dit niet mogelijk. 

De Vlaamse overheid biedt nu de mogelijkheid om extra laadpalen te voorzien op plaatsen waar er vraag naar is. 

"Met deze campagne biedt Vlaanderen de mogelijkheid om een publieke laadpaal aan te vragen binnen een straal van 250 meter rond je woning. Ook bedrijven kunnen van dit aanbod gebruik maken", zegt schepen van mobiliteit Eric Janssens (CD&V).

Het aanvraagformulier vind je op www.skw.be/laadpaal-vragen.

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

cd&v Sint-Katelijne-Waver maakt top drie voor oktober bekend

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober naderen. 
De lokale cd&v-afdeling zit niet stil en is volop bezig met haar lijstvorming.

Dat schepen van welzijn en onderwijs Sarah De Keyser de lijst zou trekken, was al even bekend. Nu maakt de lijsttrekster (trouwens de enige vrouwelijke lijsttrekker in de gemeente tot nu toe) samen met schepen en lijstduwer Eric Janssens de top drie bekend van de lokale cd&v-lijst. 

cd&v voert programmapunt verkiezingen uit en komt belofte na.

Nu er een trajectcontrole in de Slameuterstraat is, verdwijnen de asverschuivingen.

In 2015 plaatsten de gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Putte asverschuivingen in de Slameuterstraat om de snelheden te verlagen en de fietsveiligheid te verhogen.
“De asverschuivingen werden zowel door fietsers als automobilisten als gevaarlijk ervaren. Daarom worden ze vervangen door trajectcontrole. Om niet beboet te worden, kan je je best aan de aangegeven 50 km/uur houden, zegt schepen van mobiliteit Eric Janssens (cd&v).

 

Nu ook natuurbegraafplaats in Sint-Katelijne-Waver

Na een sterrenweide heeft Sint-Katelijne-Waver nu ook een natuurbegraafplaats. Voortaan kunnen mensen hier hun laatste rustplaats vinden in alle rust en tussen het groen.

 “Mensen hechten steeds meer belang aan een persoonlijke invulling van hun laatste rustplaats. Er zijn al heel wat mogelijkheden, ook in onze gemeente, maar een natuurbegraafplaats hadden we nog niet. Daar brengen we nu verandering in”, vertelt schepen van begraafplaatsen Sarah De Keyser.

Op een natuurbegraafplaats krijgen mensen de mogelijkheid om begraven te worden in biologisch afbreekbare asurnen. Een begraving is onomkeerbaar en voor altijd.

Bekijk hier de reportage op RTV