Uitrol geldautomaten van start!

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Dendermonde en zijn deelgemeenten worden geconfronteerd, net zoals vele andere steden en gemeenten, met het verdwijnen van geld- en bankautomaten op het grondgebied. Cd&v Dendermonde pleit voor een toegankelijke dienstverlening bij de banken. Schepen van lokale handel Dieter Mannaert stak de handen uit de mouwen en zorgt voor de uitrol van bankneutrale geldautomaten in Dendermonde-centrum, Baasrode en Grembergen.

In 2020 besloten de 4 grootbanken, Belfius, BNP Parisbas Fortis, ING en KBC, om samen neutrale geldautomaten uit te baten. De 4 grootbanken bouwen stapsgewijs tot eind 2024 hun eigen automaten in hun filialen af. In de plaats komen er ‘Bancontact CASH-punten’ van de firma Batopin.

“Het dossier omtrent het verdwijnen van de geldautomaten leeft zeer sterk binnen de gemeenteraad van Dendermonde. Een bezorgdheid die gedeeld wordt over de verschillende fracties heen. Als gewezen voorzitter van de gemeenteraad nam ik het initiatief om een schrijven te richten naar Batopin en leidde ik intense onderhandelingsgespreken met Batopin. Vandaag kan ik het heugelijke nieuws aankondigen dat de uitrol van bankneutrale geldautomaten in Dendermonde-centrum, Baasrode en Grembergen van start gaat”, verklaart Dieter Mannaert.

 

Waar zal je de nieuwe geldautomaten kunnen terugvinden?

  • CASH-punt Grembergen – Dokter Haekstraat
  • CASH-punt Baasrode – Dorpsplein
  • CASH-shop Dendermonde – Mathildelaan aan het nieuwe Hof van Saeys aan de Oude Vest

Aan een CASH-punt kan enkel geld afgehaald worden.
Aan een CASH-shop kan je naast geld afhalen ook storten.

 

Wat met de andere deelgemeenten?

  • CASH-shop Oudegem – reeds aanwezig in de Hofstraat
  • CASH-punt Dendermonde – reeds aanwezig aan het NMBS station
  • Sint-Gillis-bij-Dendermonde – de geldautomaat van het Argenta kantoor t.h.v. Heirbaan blijft actief

 

De andere deelgemeenten zullen dan ook binnen een straal van 3 tot 5 km een geldautomaat ter beschikking hebben.

Voor Schoonaarde is de dichtstbijzijnde CASH-shop gelegen t.h.v. de Emiel Hertecantlaan in Berlare (2km of 5 min. rijden vanuit het centrum van Schoonaarde). Er zullen ook nog steeds particuliere automaten van de andere banken naast de Batopin Cash-punt/shop actief blijven. In Appels is bijvoorbeeld het Crelan-kantoor met geldautomaat actief.

Nieuws uit Dendermonde

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.

Cd&v Dendermonde stelt 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt vier nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. Ondertussen staat de teller op 14 nieuwe gezichten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Grootste investering ooit door onze stad: Woonzorgcentrum De Cocon in Baasrode officieel geopend!

In 2014 kondigde ereschepen en gewezen OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek officieel aan dat het verouderde woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Baasrode zou worden vervangen door een nieuwbouw. Vandaag, 10 jaar later, wordt de grootste investering ooit in de geschiedenis van de stad officieel geopend. Het gloednieuwe woonzorgcentrum De Cocon zorgt voor een kwalitatieve, warme en innovatieve zorgervaring en telt 126 bedden!