Uitbreiding provinciedomein De Gavers

Publicatiedatum

Auteur

Bart Naeyaert

Deel dit artikel

De Provincie West-Vlaanderen maakt werk van een natuur- en milieueducatiezone in provinciedomein De Gavers in Harelbeke.

De geplande werken moeten het historisch landschap van de Gaverweiden herstellen. Waar het kan zullen natte weilanden met de typische grachten, poelen, knotwilgenrijen en boomgaarden heraangelegd worden.
In totaal wordt via dezen herinrichting 1.430 m² onthard. Door het gebied komt een 'natuurleerpad' voor natuur en milieueducatie. Twee klascontainers vormen het sluitstuk voor deze leerrijke en boeiende omgeving.

Nieuws

West-Vlaamse lijsten voor 9 juni volledig

De provinciale partijraad van CD&V West-Vlaanderen heeft vandaag de volledige lijsten voor de verkiezingen van 9 juni goedgekeurd. “Zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement kunnen we rekenen op een mooie mix van ervaren krachten en jong geweld”, aldus provinciaal voorzitter Kris Declercq

Onze oplossingen voor het huisartsentekort in West-Vlaanderen

Wie ziek is, vindt ook in West-Vlaanderen steeds moeilijker een huisarts. In 54 van de 64 West-Vlaamse gemeenten kampt op vandaag met een huisartsentekort. 80 procent van de West-Vlamingen wordt zo geconfronteerd met patiëntenstops of verre verplaatsingen. 

Papes Putten in Lichtervelde is ‘Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen’!

Papes Putten in Lichtervelde is uitgeroepen tot 'Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen'. De wedstrijd werd georganiseerd door cd&v West-Vlaanderen en mobiliseerde bijna 20.000 West-Vlamingen die hun stem uitbrachten op zoek naar schoonheid in West-Vlaanderen. In aanwezigheid van Minister Hilde Crevits en Nathalie Muylle werd Papes Putten deze ochtend officieel bekendgemaakt als de winnaar van deze wedstrijd. Ook per gemeente is de winnaar gekend.