Tweede fase publieke ruimte ‘Agter De Heuf’ open

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

De tweede fase van de inrichting van de publieke ruimte in het project ‘Agter De Heuf’ is volledig open. Dat is net geen tien maanden na aanvang van de werken. Op enkele details na zijn de werken afgerond. Ook de heraanleg van winkelwandelstraat De Heuf maakte deel uit van de werken. De geplande groene, autoluwe schakel tussen de Ringlaan en de Oude Markt krijgt steeds meer vorm.

 

Eerder al werd aan de Burgemeester Van Gaalstraat een mooie binnentuin aangelegd. Dat was de eerste fase, die aansluit bij de eerste fase van het gebouwencomplex. In deze fase, die aansluit bij het tweede gebouwencomplex, ging het om de Burgemeester Valentijnsstraat, een gedeelte van de Burgemeester Missottenstraat en winkelwandelstraat De Heuf. De stijl van de binnentuin werd doorgetrokken tot aan de Oude Markt.

Dat de gemeente ook de Heuf meegenomen heeft in het project, biedt extra perspectieven voor de handel en zeker voor de horeca. Want een terrasje doen kan er binnenkort in een nieuwe aangename en rustgevende omgeving.

Schepen van openbare werken Dirk Vanseggelen: "Centraal ontmoetingspunt in de nieuw aangelegde fase is de fontein. Daarvoor werden onder andere drie grote maaskeien doorboord met een enorme diamantboor van 32 cm diameter. Daar zitten de spuitkoppen in.  De fontein wordt gevoed door het regenwater dat op de daken in de omgeving valt. Op warme dagen zal ze voor verkoeling zorgen en een speelplek bieden aan de kinderen. Bovenal zal het een extra rustgevend element zijn in de vernieuwde sfeervolle groene ruimte. De fontein zal vanaf de paasvakantie in werking zijn."

Het project ‘Agter De Heuf’ is een project van publiek-private samenwerking (PPS) waarbij de private partner de gebouwen plaatst en de gemeente aansluitend de publieke ruimte inricht. Er volgt nog een derde fase in het project en dan kan de autoluwe schakel tussen Dorpsstraat en Ringlaan vervolledigd worden.

Later in het voorjaar volgt er nog een feestelijke officiële openstelling van het gebied.

Alle info vind je op www.gemeentepelt.be/agterdeheuf.

Nieuws

Pelt roept bewoners Boseind op voor tweede workshop van Boseind

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat. Bewoners en bezoekers van Boseind kunnen nog steeds hun ideeën geven en zich alvast inschrijven voor de workshop. 

Heraangelegd Marktplein opent feestelijk op zaterdag 18 mei

Aanstaande zaterdag 18 mei wordt het  nieuw aangelegde Marktplein in Neerpelt Centrum feestelijk in gebruik genomen. De werken zijn gestart in het voorjaar van 2023. Het is een plein geworden waar het fijn toeven is voor jong en oud, dat klaar is voor de klimaatverandering, veel ruimte geeft aan groen en zwakke weggebruikers, en ook nog ruimte laat voor de auto. Samen met het Marktplein werden ook de omliggende straten en de Broesveldstraat werden volledig vernieuwd.

1000 km middagstad Pelt verwacht duizenden bezoekers in dorpscentrum

11 mei is Pelt middagstad voor het grote vierdaagse fietsevenement t.v.v. Kom op tegen Kanker. Met het voorspelde goede weer verwacht de gemeente dat duizenden bezoekers zullen afreizen naar het evenementendorp middenin Overpelt-Centrum.