Twee op drie gemeenten vragen Vlaamse subsidie voor lokale fietsinvestering via Kopenhagenplan

Publicatiedatum

Auteur

Martine Fournier

Deel dit artikel

Tot 15 oktober 2022 hadden de lokale besturen tijd om in te tekenen op de Vlaamse subsidies voor lokale fietsinfrastructuur via het Kopenhagenplan. Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers had hiervoor 150 miljoen euro voorzien. Vlaams Martine Fournier, Vlaams Parlementslid voor cd&v, vroeg hoeveel gemeenten dossiers hadden ingediend en wanneer ze de resultaten zullen ontvangen.

In totaal hebben 218 van de 300 lokale besturen samen 1278 projecten ingediend. Dat betekent dus dat meer dan 2 op 3 van de gemeenten deelnemen aan zijn initiatief. Somers belooft dat alle dossiers nog voor de kerstvakantie beoordeeld zullen worden. Zo krijgen de ingediende lokale besturen ten laatste volgende week zicht op het finale bedrag dat ze toegekend krijgen.

Naast de lokale besturen konden ook de provincies dossiers indienen voor een totaal bedrag van 45 miljoen euro van de middelen. Alle Vlaamse provincies hebben samen 230 dossiers ingediend voor lokale wegen. Zij zullen ook voor het eind van het jaar meer nieuws hebben over de goedgekeurde projecten.

Martine Fournier vraagt dat alle middelen ook effectief zullen geïnvesteerd worden in de lokale besturen. “Als er daarnaast ook nog middelen over zijn, moeten die ingezet worden voor het fietsbeleid in Vlaanderen”, besluit Fournier.

Nieuws

West-Vlaamse lijsten voor 9 juni volledig

De provinciale partijraad van CD&V West-Vlaanderen heeft vandaag de volledige lijsten voor de verkiezingen van 9 juni goedgekeurd. “Zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement kunnen we rekenen op een mooie mix van ervaren krachten en jong geweld”, aldus provinciaal voorzitter Kris Declercq

Onze oplossingen voor het huisartsentekort in West-Vlaanderen

Wie ziek is, vindt ook in West-Vlaanderen steeds moeilijker een huisarts. In 54 van de 64 West-Vlaamse gemeenten kampt op vandaag met een huisartsentekort. 80 procent van de West-Vlamingen wordt zo geconfronteerd met patiëntenstops of verre verplaatsingen. 

Papes Putten in Lichtervelde is ‘Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen’!

Papes Putten in Lichtervelde is uitgeroepen tot 'Het Mooiste Plekje van West-Vlaanderen'. De wedstrijd werd georganiseerd door cd&v West-Vlaanderen en mobiliseerde bijna 20.000 West-Vlamingen die hun stem uitbrachten op zoek naar schoonheid in West-Vlaanderen. In aanwezigheid van Minister Hilde Crevits en Nathalie Muylle werd Papes Putten deze ochtend officieel bekendgemaakt als de winnaar van deze wedstrijd. Ook per gemeente is de winnaar gekend.