Tom en Lily zorgen voor een veilige schoolomgeving

Publicatiedatum

Auteur

Meinert Vanneste

Deel dit artikel

Een eerste stap richting verkeersveiligere schoolomgevingen!

Afgelopen week plaatste het stadsbestuur twee nieuwe elementen die oproepen voor meer aandacht naar de schoolgaande jeugd.

"Met de plaatsing van Tom en Lily willen we bestuurders oproepen om waakzamer te zijn in het verkeer" aldus schepen van Mobiliteit Tom Durnez. 

Deze installatie komt er op vraag van de scholen zelf. Een constructieve samenwerking tussen het bestuur en de scholen zorgt voor dit soort vernieuwende voorstellen. 

Samen met de scholen wil de coalitie continu inzetten op het aanbieden van een kindvriendelijke schoolomgeving. Met deze installatie hopen we alvast terug een grote stap vooruit te zetten.  

De installatie kost het lokaal bestuur 7700 euro voor de 4 poppen. Geen kleine investering , maar zoals de laatste tijd door zovele gezegd: op veiligheid staat geen prijs.   

We roepen bij deze ook wel op aan alle weggebruikers in onze stad, zijn dit nu voetgangers, fietsen, auto’s, vrachtwagens met de nodige voorzichtigheid in onze stad te rijden en zich te bewegen. Dit is en blijft de beste preventie van verkeersongelukken. 

 

Nieuws van CD&V Wervik

Tom Durnez en Meinert Vanneste, de kandidaten voor Wervik en Geluwe op 9 juni 2024.

Op zaterdag 24 februari werden in Torhout de West-Vlaamse cd&v-lijsten voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024 goed.   
Tom Durnez staat 12e plaats voor het Federaal Parlement.
Meinert Vanneste is 12e opvolger op de Vlaamse lijst.

Lijsttrekker CD&V Wervik - Geluwe Bercy Slegers

Bercy Slegers, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor CD&V Wervik-Geluwe in oktober 2024. Op 13 oktober 2024 trekt CD&V Wervik-Geluwe met Bercy Slegers als lijsttrekker naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

My Local Job, ook in Wervik

In Wervik is het goed leven en wonen maar ook werken. Stad Wervik wil daarom een helpende hand bieden in de zoektocht naar lokaal werk of lokale werknemers. In deze tijden, waar kandidaten al schaars zijn, is het een kwestie om maximaal de kandidaten tot bij de werkgever te krijgen. 

"Als stad willen we alle mogelijke drempels wegwerken zodat kandidaat en werkgever, dadelijk in een gesprek, elkaar beter kunnen leren kennen en verdere afspraken kunnen maken." Dit doen we door in te zetten op de laagdrempelig app "My local Job" dat zegt Schepen van Economie Yves Obin (CD&V)