Welkom bij cd&v Temse.

cd&v Temse is een dynamische en innovatieve ploeg die mee beleid wil maken op een transparante en authentieke manier.
Met onze mandatarissen en vrijwilligers willen we tussen de mensen staan en Temse, Tielrode, Steendorp, Elversele en Velle op de kaart zetten. We willen ons inzetten om van Temse en haar deelgemeenten een plek te maken waar het aangenaam is om te wonen, werken, ontspannen en leven. 

Met een christendemocratische en open visie willen we de uitdagingen van vandaag en morgen aangaan en hier samen oplossingen voor bieden. En dit zoals we dat altijd al deden: met een hart voor Temse en haar inwoners.

Meer info: https://cdenv.temse.be

 

Onze sociale media

Nieuws

Première film Lucky Lady II

Première film Lucky Lady II
Amerikaanse bommenwerper stortte op 30 juli 1943 neer in Tielrode
Vrijdag 7 juni, 20 u., Sint-Pieterskerk Tielrode

De neerstorting van de Amerikaanse bommenwerper Lucky Lady II op 30 juli 1943 leeft voort in het collectieve geheugen van Tielrode. Na meerdere herdenkingen, publicaties (boek, brochures…), expo’s e.a. is nu ook een film gerealiseerd. Rudy Bredael (Waaslandse Videoclub Temse) is de cineast van de 48' durende prent, die de geschiedenis van het toestel omvat: van bij zijn opstijgen in Norfolk (Engeland) tot en met de meest recente herdenking op 30 juli 2023. De film gaat in première op vrijdag 7 juni20 u., in de Sint-Pieterskerk van Tielrode. De vertoning wordt voorafgegaan door een selectie filmpjes (20') uit de Oude Doos m.b.t. Tielrode. Ter plekke kan ingeschreven worden voor de usb-stick die de film én de digitale versie van het boek omvat. Kostprijs: 20 euro.

Iedereen is welkom! De toegang is gratis.

Rechtstreekse lijn met de burgemeester: In memoriam Cyriel De Beule, Tielrodes laatste dorpsfiguur

Temse pioniert met warmteplan

Onze gemeente is één van de vijf pioniers die met ondersteuning van Netwerk Klimaat een lokaal warmteplan opmaakten.

In juni 2022 werden door het VVSG Netwerk Klimaat 5 begeleidingstrajecten opgestart voor de opmaak van lokale warmteplannen. Temse was er één van. Het gaat om een intensief traject van meer dan een jaar. Eind februari 2024 werd het lokaal warmteplan van Temse goedgekeurd.

Onze mensen

Petitie bankautomaten

De mogelijkheid om cash geld af te halen is belangrijk. In Steendorp is er geen automaat. Recent verdween ook de automaat in deelgemeente Elversele. Na het verdwijnen van de automaat aan de markt van Tielrode zijn er momenteel geen automaten meer in onze deelgemeenten, noch op Velle.

Dat is een probleem voor minder mobiele inwoners,  voor onze handelaars en eigenlijk voor iedereen die voortaan in de auto moet stappen om aan cash geld te geraken. 

We willen dan ook dat het gemeentebestuur in overleg gaat met de banken om te zorgen dat we in de toekomst ook geld kunnen afhalen in al onze deelgemeenten.

Steun daarom onze petitie voor een bankautomaat in elke deelgemeente van Temse en op Velle.

157 handtekeningen
Doel: 50 handtekeningen

In het kader van deze petitie verwerken wij uw gegevens conform onze privacyverklaring. Raadpleeg deze hier.