Team Leen voor iedereen!

Publicatiedatum

Auteur

Pieter D'hauwer

Deel dit artikel

Cd&v Dendermonde stelt haar volledige lijst van 35 kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 en trapt haar voorstellingscampagne ‘Team Leen voor iedereen!’ op gang.

“Met grote fierheid mag ik aankondigen dat onze volledige lijst van 35 kandidaten unaniem werd goedgekeurd door onze cd&v-leden. Een historisch moment, want het is voor de eerste keer in de geschiedenis van onze partij dat er zo vroeg een uitgesproken consensus bestaat over de samenstelling van onze volledige lijst”, aldus een tevreden Dendermonds cd&v-voorzitter Hendrik Verwaeren. “Deze consensus bewijst de zorgvuldigheid en volledigheid waarmee Leen, ikzelf en de rest van het lijstvormingscomité te werk zijn gegaan. Er is unanimteit over onze kopvrouw én over ons gans team, en dat is uniek! Wij hebben stuk voor stuk krachtige kandidaten, die verweven zijn in het verenigingsleven van Dendermonde. Samen vormen we een (h)echt team dat we met veel enthousiasme en positiviteit aan de kiezer willen voorstellen. Voor ons geen one-man (one-lady)-show, maar een krachtig team dat onze kopvrouw voort stuwt! “

“Onze ambitie is en blijft om opnieuw in de cockpit van het stadsbestuur te zitten en de burgemeesterssjerp te behouden. We hebben de meeste ervaring in huis én we hebben de lat hoog gelegd voor onze nieuwe kandidaten: ze moeten de capaciteit hebben om mee te besturen én ze moeten positief in het leven staan. Meer dan een lijst van kandidaten hebben we een (h)echt team dat positivisme, gedrevenheid maar bovenal bestuurskracht uitstraalt. Onze kandidaten zijn zeer divers: ze komen uit elke deelgemeente, de gemiddelde leeftijd is 45,9  jaar, onze jongste is de 23-jarige Olga Karamata en onze senior is de 81-jarige Reinhold Verleyen. Maar liefst 9 kandidaten zijn jonger dan 35 jaar, dit jong geweld houdt ons scherp. Maar we hebben ook respect voor senioren, oud is niet out voor ons. Vandaar dat we ook bewust geëngageerde senioren op onze lijst zetten. Zelfstandigen, arbeiders, leerkrachten, ambtenaren, studenten … elke beroepscategorie is bij ons vertegenwoordigd. Divers qua achtergrond, maar samen 1 team”, verklaart lijsttrekker en huidig burgemeester Leen Dierick.

We trekken naar de kiezer met de slogan ‘Team Leen voor iedereen!’. We zijn een sterk team met een sterke kopvrouw. Samen gaan we voor een warm Dendermonde waar iedereen zich thuis voelt, waar we verbinding zoeken met iedereen. Wij laten niemand achter. Wij geloven in de kracht van samenwerken, wij geloven in de sterkte van elke mens. Het team is belangrijker dan het individu. Ons team onder leiding van Leen is er voor iedereen.

Cd&V komt op met de vertrouwde merknaam ‘cd&v’ maar plaatst er overal ‘9200’ onder. We geloven in onze waarden van cd&v en houden rekening met de lokale realiteiten. We passen onze principes toe op Dendermonde en de deelgemeenten. Wij houden van het unieke karakter van elke deelgemeente, samen vormen we 9200.

Aan de hand van een filmpje brengt de partij al haar kandidaten in beeld. https://www.youtube.com/watch?v=R8eza70EGcc

Onze kandidaten voorgesteld volgens de rangorde op de kiezerslijst

 1. Leen Dierick heeft op 46e jarige leeftijd heel wat politieke ervaring: 24 jaar schepen en 17 jaar federaal parlementslid. Sinds januari is ze burgemeester, een nieuwe uitdaging die ze met volle overtuiging aangaat. Uit liefde voor haar stad heeft ze haar mandaat als parlementslid beëindigd om voluit voor Dendermonde te gaan. Een keuze van het hart. En dat typeert haar: half werk is niets voor haar, geen uitdaging is haar teveel. Ze tankt energie uit contacten met mensen, ze is een dossiervreter en heeft de focus op lange termijn. Dendermonde letterlijk en figuurlijk mooier maken zodat onze kinderen en kleinkinderen ook nog gelukkig kunnen zijn in onze stad en deelgemeenten, is en blijft haar drijfveer om aan politiek te doen. Meer dan het verleden interesseert haar de toekomst. Ze is fulltime burgemeester en daarnaast ook mama van 2 dochters Stien en Ries, getrouwd met Frank, woont in Grembergen en is zot op haar trouwe viervoeter Marie.
 2. Dieter Mannaert (47) woont in Baasrode en runt samen met zijn vrouw Ingeborg B&B Casa Cava. Dieter staat vooral bekend om zijn ondernemerschap als voormalige uitbater van Hangar 43 en Het Fabriek. Hij is voorzitter van de Bloemencorso in Sint-Gillis en is tevens schepen van financiën, toerisme en lokale economie.

 3. Lien Verwaeren (44) uit Appels, is getrouwd en mama van 3 (plus)zonen. Haar werk als directeur van een culturele organisatie, combineert ze al 12 jaar met de lokale politiek. Lien was de laatste vier jaar schepen van sport, jeugd, natuur en visserij. Als schepen van jeugd is ze vooral trots op haar realisaties rond het mentaal welzijn van jongeren. Op het vlak van sport startte ze een inhaaloperatie rond extra kwaliteitsvolle sportinfrastructuur en ook de komende jaren heeft ze hier nog veel ambities. In al haar bevoegdheden heeft Lien aandacht voor de zwaksten in onze samenleving. Het is belangrijk dat iedereen in Dendermonde mee kan participeren en daarin hebben we als stad een belangrijke verantwoordelijkheid.

 4. Sport en natuur, en nadien onderwijs en kinderopvang: als schepen is Nele Cleemput vooral een actieve en betrokken politica die naar concrete oplossingen zoekt. Voor haar zijn bereikbaarheid, betrokkenheid en luisterbereidheid van onschatbare waarde, die zoveel belangrijker zijn dan holle slogans, dikke dossiers of hoogdravende principes. Het is de mens die telt en dus centraal moet staan. Nele heeft geschiedenis gestudeerd en werkt als federaal ambtenaar in de sociale zekerheid. Zij is getrouwd met Jan Pauwels en heeft twee kinderen, Fien en Fons. Ze houdt van Italië, zowel cultureel als culinair, en je kunt haar op straat tegenkomen tijdens het joggen of zwerfvuilwandelen.

 5. Diaz Abbeel is een sportieve en sociale 25-jarige Dendermondenaar en partner van Berte Verhas. Je kan hem als nachtraaf spotten in het Dendermondse nachtleven, zo staat hij achter de toog van Bastion Vijf. Hij is niet bang voor ruig fysiek contact want de Dendermonde Rugby Club is zowat zijn tweede thuis. Professioneel is hij aan de slag bij syndicuskantoor Syncura. Zijn hart klopt voor alles wat met de Dendermondse reuzen en het Ros te maken heeft.

 6. Pascal Putteman is de muzikale duizendpoot van onze partij, 42 jaar, getrouwd met Ellen De Raeve en trotse vader van Juul en Irene. Geboren in Dendermonde en sinds 2010 woonachtig in het mooie huis getiteld ‘Ons genoegen’ aan de rand van het centrum. Muziek bepaalt zijn leven, zowel privé als zanger en muzikant op heel wat feestjes als op zijn werk in de basisschool van het Óscar Romerocollege. Daarnaast is Pascal een zeer geëngageerde man bij vele organisaties. Je vindt hem vaker achter dan voor de schermen. Organiseren zit in zijn bloed. Pascal heeft 3 jaar lang onze fractie in de gemeenteraad geleid en is sinds januari gemeenteraadsvoorzitter. Met het talent om te organiseren, de sterke wil om mensen samen te brengen en de opgedane kennis van de voorbije jaren, wil Pascal verder aan de slag om verder te bouwen aan ons Dendermonde!

 7. Els De Wael, een 39-jarige gedreven dame wonend in Sint-Gillis met partner Geert Verhas, dochter Lin en 2 volwassen pluskinderen. Als directiesecretaris bij een woonmaatschappij combineert zij haar professionele leven met haar passie voor sociaal beleid en inclusiviteit. In 2019 trad Els toe tot de gemeenteraad en groeide vervolgens uit tot fractieleider voor cd&v in 2024. Haar focus ligt op het ondersteunen van het verenigingsleven, het bevorderen van cultuur en het streven naar een samenleving waar iedereen gelijke kansen krijgt en niemand wordt buitengesloten.

 8. Luc Van Mol (54), samenwonend met Nathalie Guns en dochters Anke en Clara in Baasrode. Als voormalig uitbater van Boekcenter Van Mol en momenteel treinbegeleider bij de NMBS is hij vooral een mens tussen de mensen. Leeftijd, origine en geaardheid maken hem echt niet uit; iedereen is gelijkwaardig. Luisteren en helpen, dat wil hij doen voor onze burgers. Sport en evenementen blijven voor Luc de pijlers in onze maatschappij als het op verbinden aankomt. Als organisator (reeds 6 jaar) van de Rode Duivels op groot scherm voor alle burgers van groot-Dendermonde beleeft Luc al jaren de samenhorigheid tussen onze burgers. En die warme samenhorigheid is héél groot, voelt Luc.

 9. Karen De Ridder (48) werkzaam in de financiële sector, mama van 2 studenten en gemeenteraadslid uit Appels. Als voorzitster van Kinderdagverblijven Zonneschijn Sas en Zonneschijn Begijnhoflaan, staat ze met twee voeten midden in kinderopvangproblematiek. Jonge kinderen nieuwe zaken aanleren en helpen bij hun ontwikkeling is voor haar het mooiste wat er is. Als bestuurslid van de sociale kredietmaatschappij Elk zijn Huis en de sociale verhuurmaatschappij Stek92, is ook de actualiteit rond sociale huisvesting haar niet onbekend. Startende gezinnen hebben het moeilijk om een eigen woning te kopen of te huren. Met Elk zijn Huis en Stek92 probeert Karen een oplossing te vinden voor iedereen.

 10. Sanne Verheirstraeten is een 33-jarige vlotte dame die iedereen kent als Prinses Carnaval in Dendermonde. Ze kan haar mannetje staan binnen haar gezin. Sanne is de partner van Tom en mama van 4 jongens. Tevens is zij professioneel actief binnen de uitzendsector als Business Officer Manager en altijd te vinden voor een feestje. De carnavals- en bloemencorsoperiode zijn voor haar hoogtepunten.

 11. Dean Coppieters, een energieke en ambitieuze 34-jarige familieman, is een hardwerkende IT'er. Zijn passie en toewijding reiken verder dan zijn huidige functie als ICT-consultant in het naburige Buggenhout. Ook als eveneens betrokken ICT-coördinator bij basisschool De Schakel in Baasrode en ondernemer in bijberoep, demonstreert hij zijn veelzijdigheid en ondernemerschap. Met een uitgebreide voorgeschiedenis op de IT-afdeling van de stad Dendermonde heeft Dean de mogelijkheden gezien om onderscheidende verbeteringen door te voeren. Zijn diepgewortelde relatie met Dendermonde, gecombineerd met zijn talent om mensen te verenigen en te inspireren, vormen de essentie van zijn missie om positieve veranderingen binnen de gemeenschap te bewerkstelligen zonder de belangrijkste schakel uit het oog te verliezen: de burger. Hij gaat voluit voor een innovatieve benadering van uitdagingen en zijn vermogen om anderen te motiveren voor groei en ontwikkeling. Met zijn positieve houding, vastberadenheid en maatschappelijk engagement is Dean een drijvende kracht achter het versterken en verbeteren van onze stad, onze toekomst.

 12. Ellen Cassimon is 40 jaar en beroepsmatig actief als leerkracht Nederlands. Samen met haar echtgenoot John en zoontje Nand woont ze in Baasrode. Ellen draagt met volle passie bij aan een warm Dendermonde. Ze is vrijwilliger bij de Fietsbieb, engageert zich in de zomervakantie om taallessen Nederlands te geven aan kinderen zodat zij een goede start nemen in het nieuwe schooljaar en is voorzitter van het lokaal overleg kinderopvang. Ellen zetelt reeds drie jaar voor cd&v in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst waarin ze mensen begeleidt om de juiste weg te vinden in hun leven.

 13. Reinout Remmery is 47 jaar, gehuwd met Greetje Onselaere en vader van twee dochters. Hij woont in Grembergen en is orthopedagoog van opleiding. Na een job als domeincoördinator bij CM Oost-Vlaanderen werd hij in 2020 coördinator van de Eerstelijnszone Dender, de netwerkorganisatie die o.a. tijdens de coronapariode de vaccinatiecentra in onze regio coördineerde. Daarnaast is Reinout ook secretaris van cd&v Dendermonde. “Inwoners, zorg- en welzijnsactoren, lokale besturen, ... verbinden is de kern van mijn job, maar die verbinding en betrokkenheid zijn ook wat mij drijft in de lokale politiek”, aldus Reinout. “Jouw zorg is mijn zorg” is zijn motto.

 14. Stefan Smet omschrijft zichzelf als de rustige zelve maar met een levensmoto waar falen geen optie is. Hij studeerde af als handelsingenieur en is werkzaam als verzekeringsconsultant. Stefan is 47 jaar en partner van Annemie. Hij woont in deelgemeente Appels en is een trotse (plus)vader. In zijn vrije tijd kan je hem terugvinden in zijn eigen tuin of in de bergen als skiër en bergbeklimmer. Wist je dat Stefan de Mont Blanc beklom en deelnam aan de Everest Basecamp trekking?

 15. Eva Willems is 41 jaar, werkzaam als kleuterjuf in het wijkschooltje Tuinwijk van de HEHA-school te Sint-Gillis. Eva is een geboren en getogen inwoner van Schoonaarde, getrouwd met David Van Geert en mama van twee dochters. In haar vrije tijd is ze graag actief in het verenigingsleven van Schoonaarde en is ze een echte voetbalmama voor haar dochter die speelt bij voetbalclub Juventus. Haar motto: “Wacht niet op een goede dag maar maak er zelf één”.
 16. Patrick Van den Abbeele is een gedreven en gebeten sportliefhebber. Zowel op professioneel vlak als gepensioneerd medewerker van de Dendermondse sportdienst als in zijn vrije tijd als volleybalspeler heeft Patrick zijn strepen verdiend in de sportwereld. De sporthal van Oudegem is zijn tweede thuis. Hij is 63 jaar, partner van Mireille Ruys, woont in deelgemeente Oudegem en is fiere vader en opa. Zijn vader Roger Van den Abbeele is nog schepen in Oudegem en gemeenteraadslid van Dendermonde geweest.

 17. Dina Verhavert (61) is gehuwd met Paul Dauwe en poezenmama van haar Britse kortharen Milo en Mauri. Sinds 2006 zetelt Dina onafgebroken in de politieke organen van de stad, 12 jaar als gemeenteraadslid en sinds 2018 als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst waarin ze op empathische, discrete en rechtvaardige manier beslissingen neemt over persoonsgebonden zaken die het verschil maken voor mensen met een echte zorgnood. Dina is een sociale vrouw die haar ervaring en gedrevenheid inzet voor een warme stad waar iedereen mee is.

 18. François De Bleser (67) is gemeenteraadslid met een hart voor alle verenigingen. Geëngageerd actief in: natuur-, sport-, cultuur- en jeugdverenigingen. Samenwerken geeft vleugels en leert ons om met iedereen rekening te houden! Zijn speerpunten zijn: vrijwilligers en verenigingen (met het infrastructuurfonds) verder ondersteunen, aandacht voor eenzamen en zieken, verder inzetten op culturele evenementen, veel meer speelruimte over heel Dendermonde met extra aandacht voor de kleintjes en tot slot bescherming van onze leefomgeving, meer fiets- en verkeersveiligheid, betaalbaar wonen.

 19. Gianni De Wit is een 33-jarige ondernemer pur-sang in de vloerenbranche als medezaakvoerder van Laminaatshop in Baasrode, samen met zijn echtgenoot Gino. Hij is een geboren en getogen Dendermondenaar. Hij is jongerenvoorzitter van JONGCD&V Dendermonde en regiovoorzitter van JONGCD&V Dender.

 20. Alexandra Asselman is een 33-jarige ondernemende en enthousiaste mama die met hart en ziel les geeft in Dendermonde. Alexandra is niet van oorsprong afkomstig uit Grembergen, maar door haar inzet als catechiste en onder implus van haar echtgenoot Niek en diens inzet voor het verenigingsleven, voelt ze zich een echte Grembergse. De Grembergse kermis met reuzenstoet enerzijds en het Vormsel anderzijds zijn haar jaarlijkse hoogtepunten. Alexandra is een flapuit met een groot hart voor anderen en een vastberaden inzet. Een eeuwige positivo met een kritische noot. Ze houdt van haar gezin, chocolade en tropisch warm weer. “Ik heb een bloedhekel aan geen parkeerplaats vinden en mensen die hun fouten niet kunnen toegeven”, geeft ze toe. Want volgens haar ben je een sterker mens als je durft te leren uit je fouten. Haar levensmotto is “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!” en daarmee durft ze ook een stap te zetten in de Dendermondse politiek.

 21. Tibo Van Herrewegen is een ambitieuze 25-jarige die zich ten volle smijt in de jeugdwerking en woont in deelgemeente Sint-Gillis. Aan energie en optimisme heeft Tibo geen gebrek, daar kunnen zijn vrienden zeker over meespreken! In zijn vrije tijd waant hij zich wel eens de nieuwe Shakespeare in het amateurtoneel. Zijn boodschap aan zijn medeburgers: “Heb vertrouwen in de jongeren, hun creativiteit en energie zullen je verbazen!”

 22. Gil De Backer is 25 jaar, woonachtig in Sint-Gillis-bij-Dendermonde en zoon van Jan De Backer. De bouwsector en het vergunningenbeleid zijn voor hem geen onbekende als bouwkundig tekenaar. Hij heeft een passie voor de horeca, waarin hij aan de slag is als flexijobber en droomt van een eigen horecazaak in Dendermonde. Ook hij is een fervente rugbyspeler bij de Dendermondse Rugby Club.
 23. Olga Karamata is een 23-jarige rechtenstudente aan de KU Leuven. Samen met haar familie woont ze in Sint-Gillis. Haar Rwandese roots hebben haar waarden zoals respect, naastenliefde en solidariteit bijgebracht. Waarden waaraan zij veel belang hecht. Olga houdt van mode en styling, tennis, reizen en is er altijd voor te vinden om leuke activiteiten te doen met vrienden. Haar levensmotto: “We cannot become what we want by remaining what or where we are”.

 24. Nicolas Verhelst is 25 jaar en kersvers verloofde van Monica. Hij heeft een passie voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, maar dan in het bijzonder voor de geschiedenis van onze stad. Tevens is hij rugbyspeler bij de Dendermondse Rugby Club. Pier Verhelst, gewezen burgemeester van Sint-Gillis, is zijn overgrootvader. Nicolas zijn motto is: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”.

 25. Karine Van Damme is een hippe dame van 58 jaar, getrouwd met Eli Tackaert, zelfstandig uitbater van kunst- en muziekcafé De Kleine Notelaar in Vlassenbroek. Karine is moeder van een zoon van 25 en een dochter van 18. Sinds meer dan 20 jaar heeft ze een commerciële functie in de financiële wereld. Ze is geboren in Sint-Gillis en woont sinds 1999 in het centrum van Dendermonde. Haar vrije tijd besteedt Karine graag aan literatuur, film, yoga en wandelen met haar hond Leo. Haar passie voor literatuur mag ze regelmatig botvieren in de boekenclub De Franketoten, “need I say more”, voegt ze er aan toe. Karine haar levensmotto is "Leven en laten leven" en ze noemt zichzelf een toonbeeld van verdraagzaamheid.

 26. Kendy Moonen wordt gezien als een échte volksmens. Hij is 40 jaar en werkzaam als werftoezichter bij Proximus. Samen met zijn echtgenote Nathalie Van der Veken en 2 zoontjes wonen ze in Oudegem. Kendy zijn roots liggen in de Dendermondse wijk Donckstraat, waar hij tevens bestuurslid is van de VZW Ros Donckstraat. Hij is iemand die zich altijd voor de volle 100 % inzet en klaarstaat om te helpen waar nodig. Dat weten ze ook bij KSK Oudegem waar hij voetbaltrainer is bij de jeugd.

 27. Myriam Ringoet is een geboren en getogen inwoner van deelgemeente Oudegem met een gouden hart voor het verenigingsleven van Oudegem (o.a. Femma, Ferm, Feestcommissie, Kunstkring Tanera) waarin ze actief is. Myriam omschrijft zichzelf als een bezige bij en een echte doorzetter. Ze is 57 jaar, echtgenote van Johan Van den Eede en werkzaam als verkoopster bij Patisserie Olivier.

 28. Bianca Smet en haar partner Kris Peelman wonen samen in Grembergen en hebben twee (plus)zonen. Bianca is een open en eerlijke 46-jarige dame met groene vingers die veel belang hecht aan een inclusieve samenleving. Ze is actief bij onder meer Tuinhier Grembergen en het buurtcomité van Winningen en lid van verschillende verenigingen. Ze is werkzaam als deskundige vreemdelingenzaken.

 29. Heidi Cools is een sportieve en zorgzame 46-jarige dame uit Baasrode, dochter van gewezen cd&v-gemeenteraadslid Denise Moens, partner van Wim Cooremans en mama van drie tieners. Ze is werkzaam bij de VDAB als detentiebemiddelaar in de gevangenis van Dendermonde. Mensen die het moeilijk hebben helpen naar een beter leven, is haar passie. Haar vrije tijd vult ze met wandelen, lopen, fitness, krachtbal en lezen. In het weekend vind je haar veelal bij Krachtbalclub 't Botterken.. Haar motto is “keep going, you can do it!“

 30. Louis Dauwe is een geboren en getogen Baasrodenaar. Hij is 81 jaar en weduwnaar. Ondanks het feit (of juist dankzij het feit) dat hij gepensioneerd is, blijft hij een bezige en sociale bij. Vooral bij de senioren is hij actief, bijvoorbeeld als lid van OKRA, Samana en kwb, als bestuurslid van de Parochiale Werken en als vrijwilliger in lokaal dienstencentrum ’t Plein en wzc De Cocon in Baasrode. Zijn motto is “Woorden passen bij mij niet, daden wel” en zijn engagement bij cd&v is er, naar eigen zeggen, “om in oktober opnieuw de grootste partij in Dendermonde te zijn!”

 31. Reinhold Verleyen is de nestor van de cd&v-kandidaten. Hij is 81 jaar, echtgenoot van Christiane Moens en woonachtig in Sint-Gillis. Reinhold is een sociaal bewogen man die actief was bij Okra Sint-Gillis en in het regiobestuur van Okra Waas en Dender. Gedurende enkele jaren was hij ook voorzitter van het bestuursorgaan van de Dendermondse bibliotheek. Momenteel is hij voorzitter van de stedelijke Welzijnsraad en adviseert hij op die manier de beleidsmakers van onze stad. “Als senior wil ik graag mijn stem laten horen over de zaken waar onze oudere bevolking van wakker ligt”, aldus een gedreven Reinhold.

 32. Els Claes is een bezige dame van 54 jaar en trotse moeder van twee kinderen. Ze woont in Sint-Gillis waar ze al bijna 28 jaar een gepassioneerde onthaalmoeder is en bekend staat om haar toewijding en betrokkenheid bij de gemeenschap. Els is actief in verschillende verenigingen en vzw’s. Ze heeft een groot hart voor haar medemensen en zet zich in om het welzijn van anderen te bevorderen. Naast haar vrijwilligerswerk geniet Els van samen iets gaan eten, iets drinken, en op stap gaan met vrienden. Haar warme persoonlijkheid en enthousiasme maken haar een geliefde verschijning in Sint-Gillis. Haar motto: “Ik ben wie ik ben”.

 33. Patrik Lauwaert is een zorgzame alleenstaande papa van twee jonge kinderen. Hij is 38 jaar en woont in deelgemeente Sint-Gillis waar hij actief is binnen de jeugdwerking en voorzitter is van de Vzw Parochiale Werken. Beroepsmatig heeft de ICT-wereld voor hem geen geheimen. Meer dan het verleden interesseert hem de toekomst, want daar is Patrik van plan te leven.

 34. Carla De Graef is een energieke vrouw van 51 jaar, mama van een 18-jarige tweeling en de partner van Geert Burssens. Carla woont in deelgemeente Appels en is werkzaam als verzekeringsspecialist in het Belfius-kantoor in Dendermonde. Haar roots liggen in buurgemeente Hamme waar haar vader nog schepen was en haar broer gemeenteraadslid is. In haar vrije tijd kom je haar vaak al wandelend of fietsend tegen. Haar passies zijn fotografie, koken en sociale media. Wist je dat ze haar eigen kookboek ‘Avocado’ uitbracht?

 35. Dirk Abbeloos (57) is gehuwd met Lieve Ghysbrecht en vader van Mit, Stan en Janne. Woont in Sint-Gillis waar hij ook samen met zijn echtgenote een advocatenkantoor runt. Dirk is eerste schepen van onder meer gebouwen, wegen, energie, klimaat, enz … en ook leidt hij Verko (afvalophaling). Door zijn jarenlange ervaring kent hij de truken van de foor en geeft hij de voorkeur aan actie in plaats van urenlange vergaderingen. Als lijstduwer stampt hij ons cd&v-team naar voren met de ambitie om de toekomst van Dendermonde nog groener te maken, door met elkaar en met plezier samen te werken.

Nieuws uit Dendermonde

Met deze 5 is Dendermondse cd&v-lijst compleet!

Cd&v Dendermonde stelt 5 (nieuwe) kandidaten voor die zullen meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. Tegelijk kondigt cd&v aan dat de partij een volledige lijst van 35 kandidaten kan voorleggen, waarvan maar liefst 20 volledig nieuwe, beloftevolle kandidaten. Naast ons ervaren team van cd&v-mandatarissen is onze lijst versterkt met nieuwe mensen én met mensen die achter de schermen al bergen werk hebben verzet. Een mix van ervaring, vernieuwing, van alle leeftijden en deelgemeenten, met 1 oranje draad: elk van hen beschikt over de capaciteiten om de stad te besturen!

Cd&v Dendermonde stelt lichting van 4 nieuwe kandidaten voor

Cd&v Dendermonde stelt nog eens een groep van 4 nieuwe kandidaten voor in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De teller staat op 18 nieuwe gezichten op een totaal van 35 kandidaten in het team van burgemeester en cd&v-lijsttrekker Leen Dierick.

Dirk Abbeloos wordt lijstduwer van lokale cd&v-kieslijst

Cd&v Dendermonde maakt volop werk van haar kieslijst in functie van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024. De kieslijst zal bestaan uit een evenwichtige verdeling van nieuwe en ervaren kandidaten. Huidig schepen Dirk Abbeloos zal de lijst duwen, dat werd beslist op de jongste partijraad.