Start heraanleg Marktplein op 11 april

Publicatiedatum

Auteur

Dennis Fransen

Deel dit artikel

Op maandag 11 april starten de werken voor de heraanleg van het Marktplein in Neerpelt Centrum. Het wordt een gezellig ontmoetingsplein waar het fijn toeven is voor jong en oud, dat veel ruimte geeft aan groen en zwakke weggebruikers, en ook nog ruimte laat voor de auto. Over een jaar moet het plein klaar zijn.

In eerste instantie zullen er werken zijn aan de nutsleidingen (water, gas, elektriciteit, ...) in de Broesveldstraat en de Marktpleinstraat. In verschillende fasen worden vervolgens de riolering en wegenis in de omliggende straten en kruispunten aangepakt en uiteindelijk ook het plein zelf.

Het werken in fasen maakt dat handelszaken en woningen in de werkzone maximaal bereikbaar blijven. Alles zal in ieder geval altijd te voet toegankelijk zijn. Tot en met het bouwverlof blijft bovendien een gedeelte van het Marktplein bereikbaar met de auto. Voorts zal de doorsteek Pastorijstraat-Kerkstraat-Kloosterstraat steeds open zijn voor voetgangers. Tot slot wil de aannemer tegen half juli alvast de stoepen in de Marktpleinstraat klaar hebben.

Wie Neerpelt Centrum bezoekt, maakt het komende jaar best gebruik van de dichtbij gelegen parkings voor lang parkeren. Dat zijn in eerste instantie Forte ondergronds, midden in het centrum, de parking aan Syntra in de Hoekstraat en die aan het VCLB in de Bermstraat. Tijdens de eerste fase van de werken tot aan het bouwverlof kan er op een gedeelte van het marktplein nog steeds geparkeerd worden.

Burgemeester Dennis Fransen:
"De werken gaan door in het kloppend hart van Neerpelt en dat moet blijven kloppen. De gemeente werkt daarom maatregelen uit om ook tijdens de werken sfeer en beleving te garanderen. Zo wordt bekeken hoe er thematisch straatdecoratie kan worden aangebracht. Het gedeelte van de weekmarkt dat op de Marktpleinstraat stond, verhuist naar de Kerkstraat. De kermissen gaan door maar krijgen een gewijzigde opstelling op basis van de fasering van de werken. Samen met de ondernemers doen we er alles aan om de gezellige sfeer ook tijdens de werken levendig te houden."

Ontwerp, info, planning en stand van zaken zijn te vinden op www.gemeentepelt.be/marktplein.

Nieuws

Stem Dennis en Els: uw beste keuze voor Pelt!

Op zondag 9 juni zijn het Vlaamse, nationale en Europese verkiezingen.

Pelt is gebaat met een sterke afvaardiging in Brussel.

Geef daarom uw waardevolle stem aan onze Peltse kandidaten Dennis en Els.

 

Selectieve vallen Aziatische hoornaar: nog tot half juni koninginnen vangen

Begin mei stelde de gemeente Pelt selectieve vallen ter beschikking om de koninginnen van de Aziatische hoornaar te vangen. Sindsdien werden al elf koninginnen gevangen en twee embryonesten vernietigd. De vallen kunnen nog tot half juni blijven staan. Tegen dan zullen de laatste koninginnen uitgevlogen zijn.  

Fotoclub Digipelt toont hun werk in nieuwe tentoonstelling ‘Artistic in the Street’

Nog tot zondag 8 september kan je in CC Palethe naar de tentoonstelling ‘Artistic in the Street’ van de Peltse fotoclub Digipelt. Het is al zes jaar geleden dat de fotoclub haar werken nog kon tonen aan het grote publiek.