Snel een trage weg scannen

Publicatiedatum

Auteur

Steff Nouws

Deel dit artikel

Essenaren kunnen voortaan via een QR-code meer te weten komen over de herkomst van de trage weg die ze bewandelen.

Vorig jaar keurde de Essense gemeenteraad 17 benamingen van trage wegen goed. De oude buurtwegen kregen elk een naambord.  Bij dat naambord verscheen nu ook een QR-code. 

“Voor wandelaars en passanten kan de herkomst van de naamgeving interessant zijn. Zo besloot Essen eerder al een reeks straatnaamborden van extra uitleg te voorzien. Wij vroegen in de gemeenteraad de borden van de trage wegen van een QR-code te voorzien. Zo verdwijnt het geleverde opzoekingswerk niet in een stoffige archiefkast, maar kan je op je telefoon snel info over de trage wegen raadplegen”, zegt gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk (CD&V).

Nieuws uit Essen

Essen herdenkt het einde van vier jaar bezetting tijdens WOII

80 jaar geleden werd Essen van de gruwel van WOII bevrijd door de Britten en Canadezen. Om dit te herdenken organiseert Gemeente Essen van 17 tot en met 20 oktober een bevrijdingsweekend op het domein van de Paters Redemptoristen. De eerste ‘bevrijdings’-activiteit vond nu al plaats op 16 juni in de vorm van een bevrijdingswandeling door Horendonk. De aanwezigen kregen een primeur en konden als eerste proeven van het speciale bevrijdingsbier.

Gemeente Essen krijgt 40.000 euro subsidie voor onderzoek herbestemming kerk Statie

Provincie Antwerpen selecteerde Gemeente Essen als één van de vier nieuwe dossiers voor onderzoek naar herbestemming van kerken. De gemeente past zelf de extra kosten bij zodat onderzocht kan worden welke nieuwe functies in de Sint-Antonius van Paduakerk in Essen-Statie zouden passen.

Sportkampioenenhuldiging 2023-2024

Dit jaar mochten we 24 individuele sporters 8 sportploegen en 2 duo sportteams, in totaal 132 sportkampioenen huldigen. Er werd ook een speciale prijs uitgereikt, de Brozen Niké, dit is een prijs van sportverdienste en werd uitgereikt aan Tom Meeusen voor zijn fantastische sportcarrière.