Schepen Dirk Martens neemt na 24 jaar afscheid van politiek

Publicatiedatum

Auteur

Michaël Canoot

Deel dit artikel

Gaverse schepen Dirk Martens (CD&V) zal geen kandidaat meer zijn bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Hij kan terugblikken op een lange actieve politieke carrière. “Ik heb me altijd met veel goesting ingezet voor Gavere”. 

“Ik heb mij altijd met veel goesting ingezet voor Gavere, onze gemeente waar we fier op mogen zijn. Mijn bevoegdheden als schepen van cultuur, sport, bibliotheek, toerisme, erfgoed en communicatie liggen me nauw aan het hart. Dankzij een goede wisselwerking met collega’s, gemeentediensten, adviesraden en vrijwilligers binnen de verenigingen, zagen in de loop van de jaren heel wat mooie projecten het levenslicht. De belangrijkste realisatie is zonder twijfel de nieuwe duurzame sporthal Scaldis. Na meer dan 20 jaar politiek gekrakeel is het eindelijk gelukt. De hele Sportdreef, met tal van andere faciliteiten, wordt een centraal gelegen ontmoetingsplaats voor iedereen. We investeren daarnaast ook in nieuwe gebouwen voor voetbalclub KSC Dikkelvenne en KFC Gavere Asper.”

“Als wielerliefhebber heb ik ook bijzonder veel voldoening gehaald uit de organisatie van het BK-tijdrijden met Gaverlingen Thomas De Gendt en Victor Campenaerts. Het was een wielerhoogdag met een ongeziene publieke opkomst.”

“Ik heb mee mijn schouders kunnen zetten onder cultuur-, toerisme-en erfgoedprojecten. Met Street art en de uitbouw van het trage wegennetwerk zijn we zelfs trendsetters in de regio. Er is de vernieuwde Valeir-fietsroute en we herstelden de WO I-monumenten. Onze bibliotheek is en blijft voor mij een onmisbare plek. Het is niet voor niets de meest bezochte openbare dienst, met jaarlijks meer dan 50 000 bezoekers.”

“En dan zijn er nog enkele andere projecten die een vermelding waard zijn. Ik heb mooie herinneringen aan de organisatie van de tentoonstellingen en boekvoorstellingen van de VVV, de Kunstroute in 2021, de dichters van Gavere, de heropleving van de Gaverse reuzen en de sportgala’s. Ik ben tevreden dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen bij de lancering van de nieuwe huisstijl, de uitleendienst voor verenigingen, de heraanleg van de Markt, Dwars door Asper, nieuwe fietspaden en de opmaak van strengere regels voor hoogbouw.”

“Nu ik de zestig nader, wil ik eind 2024 in schoonheid afsluiten. Er staat bij CD&V met o.a. Davy Tuytens een nieuwe lichting jong talent klaar om de fakkel aan door te geven. Het zijn mensen met een positieve ingesteldheid, een open blik en aandacht voor wie het moeilijker heeft. Zulke mensen zullen we meer dan ooit nodig hebben om mee de gemeente te besturen.”

“Ik stond er niet alleen voor, natuurlijk. Mijn dank gaat uit naar de trouwe bestuursleden van CD&V Gavere en leermeesters Antoine Eeckhout, Carlo Vande Walle en Jacques Dezutter. Ook wil ik de medewerkers van de dienst vrije tijd bedanken voor de intensieve samenwerking. Het was een genoegen, al die jaren.”

“Voor de politiek is veel moeten wijken. Het is tijd voor iets anders. Ik kijk ernaar uit om meer tijd te spenderen met mijn gezin -- mijn vrouw Annick en mijn kinderen, Laurens en Marieke, zonder wie ik dit niet had gekund. Om te reizen, te fietsen, te lezen, naar concerten te gaan en te genieten van onze mooie gemeente, waar het goed wonen is.”

Nieuws

CD&V Gavere trekt met eigen lijst naar de kiezer

Wij hebben kennis genomen van de recente ontwikkelingen, waarbij OpenVld en Vooruit besloten hebben om zich in kartelvorm aan te bieden aan de kiezer in 2024. Het staat iedere partij natuurlijk vrij om haar eigen strategische koers te bepalen...

Davy Tuytens wordt lijsttrekker CD&V Gavere

Davy Tuytens: ”Het bestuur van CD&V verkoos mij unaniem als lijsttrekker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Ik bedank hen voor het vertrouwen voel me gesterkt om met ervaren en nieuwe mensen naar de kiezer te trekken. Het is mijn ambitie om met CD&V opnieuw mee te besturen en onze gemeente nog mooier, beter en duurzamer te maken. Hoe ik dat wil bereiken zal ik samen met het bestuur van CD&V Gavere het komend jaar nog uitgebreid aan bod brengen.”