Robotland neemt Suske en Wiske museum over

Publicatiedatum

Auteur

Didier Van Aert

Deel dit artikel

Provincie Antwerpen verkoopt het Suske en Wiske Museum aan ondernemer Luc Van Thillo van het technologie- en funpark Robotland. Daarmee wordt de werking van het museum in Kalmthout gegarandeerd. De gemeente Kalmthout was actief betrokken bij de overnameprocedure van het museum.

Burgemeester Lukas Jacobs : "Willy Vandersteen had een sterke band met Kalmthout en is hier ook ereburger. Suske en Wiske zijn al vele jaren toeristische uithangborden van Kalmthout en de strips worden nog steeds gemaakt in de Studio Vandersteen in Heide. Daarom ijverde de gemeente Kalmthout voor een behoud van het museum. De gemeente zet mee haar schouders onder dit nieuwe verhaal en blijft actief meewerken om het museum een nieuwe toekomst te geven. Zo blijft de band tussen Kalmthout en Suske en Wiske verzekerd.

Alle info: https://kalmthout.be/robotland-neemt-suske-en-wiske-museum-over/

Nieuws uit Kalmthout

D’Achterwij wordt nieuw ontmoetingsplein in Achterbroek

Op vrijdag 22 maart startte officieel de aanleg van ‘d’Achterwij’ in Achterbroek. De gemeente Kalmthout, vrijwilligers en inwoners van Achterbroek verzamelden er om samen de eerste aanplanting te doen. D’Achterwij wordt een nieuwe, groene ontmoetingsplek in Achterbroek

Nieuw infokantoor voor Visit Kalmthout

De gemeente Kalmthout vernieuwt de komende maanden haar toeristisch infokantoor Visit Kalmthout. “Met de nieuwe inrichting gaan we voor een meer hedendaagse stijl en creëren we meer beleving voor de bezoeker”, zegt schepen voor toerisme Sandra Hoppenbrouwers. Het nieuwe infokantoor opent in oktober 2024.

Gemeente Kalmthout tekent bezwaar aan tegen opheffing van bescherming oude gemeentehuis

Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele besliste recent om de bescherming als monument van het oude gemeentehuis in Kalmthout ‘voorlopig’ op te heffen. “Als gemeente Kalmthout dienen we een bezwaarschrift in tegen deze beslissing”, zegt burgemeester Lukas Jacobs. “De gevel van het oude gemeentehuis uit 1863 vormt een zeer herkenbaar dorpszicht. De erfgoedwaarde ervan is al die tijd goed bewaard gebleven.” Het openbaar onderzoek over het besluit start op maandag 11 maart en loopt tot 9 april 2024.