Peltse woonzorgcentra gaan 1000 kilometer fietsen

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Drie woonzorgcentra in Pelt zullen samen – in totaal – 1000 km fietsen in drie dagen. Hierbij zamelen ze geld in voor Kom op tegen Kanker. De bewoners doen dit o.a. op hometrainers. Zij worden tesamen het ‘Zilveren Peloton’ genoemd.

Woonzorgcentra Sint-Jozef, Immaculata en Teutenhof, maar ook dienstencentrum Pelle Melle vormen van 6 tot 8 mei een Zilveren Peloton. Het is een onderdeel van de ‘1000 km’ campagne voor Kom op tegen Kanker, het vierdaagse fietsevenement waar Pelt dit jaar middagstad van is.

Schepen voor welzijn Els Kuppens: "Het doel van het Zilveren Peloton is om ook de ouderen te activeren om mee te fietsen. Ze fietsen niet op koersfietsen op straat, maar wel op hometrainers, Motomeds en Thera-trainers binnen de muren van hun eigen woonzorg- of dienstencentrum. Op een groot scherm kunnen sportieve deelnemers volgen hoeveel kilometer hun peloton reeds afgelegd heeft."

Via de verkoop van drank en hapjes in de cafetaria en via giften doet het Zilveren Peloton in Pelt een extra duit in het zakje van fondsenwerving ‘Raf, bokkenrijder voor altijd’. De opbrengst gaat integraal naar kankeronderzoek. Iedereen is welkom om te komen kijken naar het Zilveren Peloton.

De woonzorg- en dienstencentra voorzien m.b.v. een aantal partners elk een tof programma om het nog aangenamer te maken:

 • Dienstencentrum Pelle Melle: dagelijks van 9 tot 16.30 uur in de cafetaria
  • 6 mei, 14 uur: LIVE accordeon van Roger en Marleen
 • WZC Sint-Jozef: dagelijks van 8.30 tot 16.30 uur in de Grote zaal
  • 6 mei, 10 uur: Startfeest met de muziektherapeute & in de namiddag fietsend bezoek van kinderopvang Duimelot
  • 7 mei, voormiddag: Wafelbak t.v.v. KOTK
  • 8 mei, namiddag: Jongeren van het OverKop-huis komen mee fietsen en supporteren
 • WZC Immaculata: dagelijks van 14 tot 16 uur in de HOPHof
  • 6 mei: Gratis vitamines voor de trappers dankzij CM Limburg
  • 7 mei: Wafelbak t.v.v. KOTK dankzij Rode Kruis Pelt
  • 8 mei: Kinderfietsparcours (bij droog weer) Alle kinderen welkom met hun fietsje
 • WZC Teutenhof: niet open voor bezoekNieuws

Gevarieerd jaarprogramma CC Palethe met nieuw talent en gevestigde waarden

Cultuurcentrum Palethe staat ook het komende seizoen garant voor vele avonden cultuurgenot met heel wat bekende namen, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo en vele anderen.  Reserveren kan vanaf woensdag 29 mei om 12 uur via www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie.

Fase 2 publieke ruimte ‘Agter De Heuf’ feestelijk in gebruik genomen

De tweede fase van de inrichting van de publieke ruimte in het project ‘Agter De Heuf’ wordt op zaterdag 25 mei feestelijk geopend. Dat is net geen tien maanden na aanvang van de werken. Ook de heraanleg van winkelwandelstraat De Heuf maakte deel uit van de werken. De geplande groene, autoluwe schakel tussen de Oude Markt en de zone van het ziekenhuis krijgt steeds meer vorm.

Pelt roept bewoners Boseind op voor tweede workshop van Boseind

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat. Bewoners en bezoekers van Boseind kunnen nog steeds hun ideeën geven en zich alvast inschrijven voor de workshop.