Peltse buurten krijgen feestbudget tijdens ‘Dag van de Buren’

Publicatiedatum

Auteur

Raf Drieskens

Deel dit artikel

Het gemeentebestuur wil lokale buurtwerkingen blijven aanmoedigen en ondersteunen. Daarom geeft het elk buurtinitiatief tijdens de ‘Dag van de Buren een budget van 90 euro. Dat bedrag kunnen buurten inruilen voor drank en/of hapjes bij een lokale handelaar naar keuze.

Schepen van buurtwerking Raf Drieskens:
"Het belang van een levendige buurt mag je niet onderschatten. Heb je nood aan een goed gesprek, merk je bij het koken dat je dringend wat melk nodig hebt of heb je raad nodig bij een klusje? Je buren zijn er steeds voor jou."

Heb jij zin om nog eens (extra) af te spreken met de mensen uit jouw buurt? Of wil je net wat meer kennis maken met je buren? De ‘Dag van de Buren’ van vrijdag 26 mei is het ideale moment voor gezelligheid. Kom die dag tussen 16 uur en 22 uur met zoveel mogelijk buren gezellig samen op straat, op een pleintje of ergens binnen. Dit jaar doen we in het bijzonder de oproep om ook je nieuwe en minder betrokken buren de hand te reiken.

De gemeente Pelt ondersteunt elke deelnemende buurt met een budget van 90 euro. Dat bedrag kan je als buurt inruilen voor drankjes, fruit, ijs, vlaai, koffiekoeken, frietjes, pizza, … van één lokale handelaar naar keuze.

De lijst van handelaars die hun deelname hebben bevestigd en meer info rond ‘Dag van de Buren’ vind je op www.gemeentepelt.be/dagvandeburen. Daar kan je ook meteen je subsidie aanvragen.

Nieuws

Jongerenproject in Pelt blijft elk jaar groeien

De gemeente Pelt ging in 2021 in zee met kinder- en jongerenexpertisecentrum Arktos. Het jongerenproject ‘Culture 39’ zet in op zinvolle tijdsbesteding van lokale jongeren van 12 tot 22 jaar. Uit cijfers van een rapport van Arktos blijkt dat het project een stevige groei kent in de gemeente.

8 deelfietsen aan Hoppinpunt Neerpelt Station

Voortaan zijn er 8 deelfietsen ter beschikking aan het Hoppinpunt Neerpelt Station. Het gaat om deelfietsen van Blue-bike. Een fiets lenen werkt eenvoudig. Je betaalt lidmaatschap bij Blue-bike (12 euro per jaar) en vervolgens kan je in Pelt een fiets reserveren voor 3,5 euro per dag.

 

Natuur en erfgoed gaan hand in hand in publiek toegankelijk Park van Lille

Het Park van Lille is officieel geopend. De gemeente kocht het 50 are grote park bij het teutenhuis ‘Spaas’ in 2020 en liet het afgelopen jaar omvormen tot een landschapstuin. Het stukje groen dat voorheen verborgen bleef achter de tuinmuren is voortaan toegankelijk voor het publiek. Naast het groen staan de Lilse teuten centraal in het park.