Peltse 80-plussers vieren feest in hun eigen kerkdorp

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Alle Peltse 80-plussers worden dit voorjaar uitgenodigd voor een gratis feestje in hun eigen kerkdorp. Het feest is een samenwerking tussen de Peltse seniorenverenigingen, de SAMANA’s, CC Palethe en de gemeente Pelt. Op het programma van de meeste namiddagen staat een voorstelling van theater Muto, die de aanwezigen op een leuke manier iets bijbrengt over valpreventie.

De 80-plusnamiddagen zijn een vervolg op de bekende 80-plusfeesten die sinds 1998 door de Neerpeltse adviesraad voor medioren en senioren werden georganiseerd. Oorspronkelijk in de kerkdorpen, maar de laatste jaren voor de fusie in het Dommelhof omdat geen enkel ontmoetingscentrum groot genoeg was om goed 250 feestende senioren te verwelkomen.

Schepen van welzijn Els Kuppens: "Na de fusie koos Pelt ervoor om verder te werken met dit concept. Voor de coronapandemie werd eenmalig een centraal 85-plusfeest georganiseerd. Met de Peltse 80-plusnamiddagen keren we nu terug naar de roots. Op die manier bereiken we meer mensen én hebben ze de kans om de lokale verenigingen te leren kennen."

Op het programma van de meeste 80-plusnamiddagen staat een voorstelling van Theater Muto, die de aanwezigen op een leuke manier iets bijbrengt over valpreventie. Ondertussen kunnen onze Peltse 80-plussers met koffie, taart en sandwiches ouderwets bijpraten. De 80-plusnamiddagen zijn helemaal gratis.

Dit voorjaar trekt de show heel Pelt rond. Hierbij vind je het volledige programma:

  • Lindelhoeven                                              donderdag 14 maart OC Den Drossaerd                     
  • Grote Heide                                                woensdag 20 maart in OC Pax                                      
  • Herent                                                          woensdag 3 april in OC De Vranken                 
  • Overpelt-Centrum                                     donderdag 4 april in CC Palethe     
  • Haspershoven                                            dinsdag 10 april in Buurthuis Haspershoven         
  • Neerpelt-Centrum                                     woensdag 17 april in WZC Sint-Jozef       
  • Boseind                                                      donderdag 18 april in OC De Kentings         
  • Sint-Huibrechts-Lille                                donderdag 23 april in OC Sint Hubertus                     
  • Overpelt-Fabriek en Holheide                woensdag 24 april in OC De Schakel                            Elke 80-plusser krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de 80-plusnamiddag in zijn of haar kerkdorp. Voor meer info kan je steeds terecht bij Margo Quanten van de gemeentelijke dienst samenleven  (011 94 94 94 of [email protected])

Nieuws

Pelt verwelkomt nieuwe Peltenaartjes tijdens babyborrel

Vandaag had in Pelt de gemeentelijke babyborrel plaats. In 2023 kwam er in onze gemeente bij liefst 317 gezinnen een kindje bij. Vooral door geboorte, maar ook door adoptie en in pleeggezinnen. Elk van hen is een nieuw Peltenaartje en dat wil het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigde de gemeente ouders en kinderen uit voor een bij uitstek gezinsvriendelijk evenement, dat georganiseerd werd met de medewerking van de vrijwilligers van Wiegwijs en de Peltse Gezinsbonden.

Pelt biedt plekken om rustig te blokken

Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen nog tot en met vrijdag 28 juni terecht op enkele locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo meer dan 40 studieplekken ter beschikking.

Gevarieerd jaarprogramma CC Palethe met nieuw talent en gevestigde waarden

Cultuurcentrum Palethe staat ook het komende seizoen garant voor vele avonden cultuurgenot met heel wat bekende namen, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo en vele anderen.  Reserveren kan vanaf woensdag 29 mei om 12 uur via www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie.