Pelt zoekt nieuwe uitbater horecagelegenheid Oud Dommelhof

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Gemeente Pelt is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecagelegenheid Oud Dommelhof. De uitbating gebeurt op basis van een concessieovereenkomst waarvan de procedure en voorwaarden door de gemeenteraad van 30 mei 2024 goedgekeurd werd. 

 

De nieuwe concessie zal een looptijd hebben van negen jaar. De beoordeling van de toe te wijzen concessie zal gebeuren aan de hand van bepaalde criteria: bedrag van de concessievergoeding, ervaring met soortgelijke uitbatingen en deskundigheid van de kandidaat, visie van de uitbating, businessplan en aanvangstermijn. De horecagelegenheid moet worden uitgebaat voor een zo breed mogelijk publiek met een ruim aanbod aan producten passend in de omgeving.

Schepen van lokale economie Raf Drieskens: "Oud Dommelhof ligt in het centrum van Neerpelt, pal in het kloppende culturele en toeristische hart van het dorp. In de nabijheid van de horecagelegenheid ligt het Cultureel Centrum en Sportcentrum Dommelhof, de Kunstacademie Noord-Limburg, het Klankenbos en verschillende wandel- en fietsroutes."

Kandidaturen voor de concessie kunnen uiterlijk op 1 augustus 2024 om 12 uur worden ingediend via [email protected]. Via datzelfde emailadres kan je ook terecht voor meer info rond de concessieovereenkomst.

Nieuws

Natuur en erfgoed gaan hand in hand in publiek toegankelijk Park van Lille

Het Park van Lille is officieel geopend. De gemeente kocht het 50 are grote park bij het teutenhuis ‘Spaas’ in 2020 en liet het afgelopen jaar omvormen tot een landschapstuin. Het stukje groen dat voorheen verborgen bleef achter de tuinmuren is voortaan toegankelijk voor het publiek. Naast het groen staan de Lilse teuten centraal in het park.

 

Pelt wil met project Kloppende Dorpsharten de kernen versterken

Vroeger vormden kerkgebouwen en hun onmiddellijke omgeving mee de kloppende harten van onze dorpskernen. Sommige worden intussen niet meer gebruikt. De gemeente wil echter dat de harten blijven kloppen in de kernen en heeft een project opgestart rond de mogelijke toekomst van de kerkgebouwen en hun omgeving. Daarover wil ze nu in dialoog gaan met de betrokken bewoners. 

 

 

Bibliotheek Neerpelt en Palethe sluiten eind deze maand hun deuren

Eind deze maand sluiten de huidige bibliotheken in Neerpelt en Palethe definitief hun deuren. Op maandag 5 augustus opent op het Kerkplein in Neerpelt een nieuwe, hedendaagse bibliotheek in de nieuwe belevingscampus De Stroming.