Pelt wil met project Kloppende Dorpsharten de kernen versterken

Publicatiedatum

Auteur

Niels Valkenborgh

Deel dit artikel

Vroeger vormden kerkgebouwen en hun onmiddellijke omgeving mee de kloppende harten van onze dorpskernen. Sommige worden intussen niet meer gebruikt. De gemeente wil echter dat de harten blijven kloppen in de kernen en heeft een project opgestart rond de mogelijke toekomst van de kerkgebouwen en hun omgeving. Daarover wil ze nu in dialoog gaan met de betrokken bewoners. 

 

 

Het gaat over de kerkgebouwen en hun omgeving van Boseind, Herent, Holheide en Overpelt Fabriek. De gemeente heeft telkens de herbestemming van de kerk en haar omgeving onderzocht en ontwikkelde voor elk van hen een toekomstvisie die de dorpskernen moet versterken.     

Schepen van dorpenbeleid Raf Drieskens: "Er was hierover al een toelichting voor de betrokken grondeigenaars, waaronder de respectievelijke kerkbesturen en parochiale werken. Maar uiteraard zijn de inwoners het nauwst betrokken bij de evoluties in hun dorp. Daarom gaat de gemeente op de vier plaatsen de toekomstvisie voorstellen en luisteren naar de feedback van de bewoners."

De infoavonden gaan op volgende dagen door:

  • in Overpelt-Fabriek op maandag 1 juli om 19.30 uur in OC De Schakel
  • in Herent op woensdag 3 juli om 19.30 uur in OC De Vranken
  • in Holheide op maandag 8 juli om 19.30 uur in zaal Holheide
  • in Boseind op dinsdag 9 juli om 19.30 uur in OC De Kentings

De sessies beginnen telkens om 19.30 uur en iedereen is van harte welkom om te komen meedenken en -praten.

Wie wil deelnemen schrijft best in via www.gemeentepelt.be/kloppenddorpshart of tel. 011 94 93 71 (vragen naar Greet Sleurs).

Nieuws

Natuur en erfgoed gaan hand in hand in publiek toegankelijk Park van Lille

Het Park van Lille is officieel geopend. De gemeente kocht het 50 are grote park bij het teutenhuis ‘Spaas’ in 2020 en liet het afgelopen jaar omvormen tot een landschapstuin. Het stukje groen dat voorheen verborgen bleef achter de tuinmuren is voortaan toegankelijk voor het publiek. Naast het groen staan de Lilse teuten centraal in het park.

 

Pelt zoekt nieuwe uitbater horecagelegenheid Oud Dommelhof

Gemeente Pelt is op zoek naar een nieuwe uitbater voor de horecagelegenheid Oud Dommelhof. De uitbating gebeurt op basis van een concessieovereenkomst waarvan de procedure en voorwaarden door de gemeenteraad van 30 mei 2024 goedgekeurd werd. 

 

Bibliotheek Neerpelt en Palethe sluiten eind deze maand hun deuren

Eind deze maand sluiten de huidige bibliotheken in Neerpelt en Palethe definitief hun deuren. Op maandag 5 augustus opent op het Kerkplein in Neerpelt een nieuwe, hedendaagse bibliotheek in de nieuwe belevingscampus De Stroming.